.
Вход / Регистрация

Ния, Виктория, Оливия и Рафаел са финалистите в „Гласът на България 5“

След изключително оспорвана полуфинална битка и 12 зрелищни изпълнения миналата вечер Ния Петрова, Виктория Динкова, Оливия Николова и Рафаел Пашамов надделяха над останалите участници и извоюваха местата си на големия финал в пети сезон на „Гласът на България“. Следващата неделя, 3 юни, четиримата финалисти ще влязат  в последното и най-важно съревнование за титлата „глас на България“ и голямата награда от 50 000 лева.

2111643167.jpg

Близо 1,1 милиона зрители или 46% от всички пред малкия екран избраха да наблюдават най-оспорваната битка между талантите в пети сезон на шоуто, докато втората по гледаемост телевизия е привлякла едва 18% от аудиторията над 4 години в същия времеви интервал. Битката за четирите финални места в неделя вечер беше жестока и безмилостна, и от общо дванайсет полуфиналисти осем напуснаха шоуто на крачка от големия финал. Зрителите подкрепяха своите фаворити чрез sms гласуване, докато гледаха изпълненията им, а в края на шоуто водещите Pavell & Venci Venc’ обявиха изпълнителя от всеки отбор, събрал най-голяма зрителска подкрепа.

2111643168.png

По време на двучасовия концерт на живо музикалното състезание бе не само между участниците, но и между треньорите, които подбраха за талантите повече български песни, както и микс от класически поп и рок парчета. Определяната за един от фаворитите в шоуто Виктория Динкова закри втория концерт на живо и отново завладя сцената с гласа си, което й осигури мястото на финала като безапелационен победител в тима на Поли Генова. Емоционалното изпълнение на Рафаел Пашамов пък не даде шанс на конкурентите му Мария Пашалийска и Ягода Тренева да го изместят от първото място в отбора на Графа. В тима на Иван Лечев оспорваната битка между талантливите Ния, трио „Тринити“ и Никола Здравков, приключи с победа за Ния, чийто тембър надви със силата си останалите и зрителите избраха именно нея за техен фаворит на финала.

Единственият кавалер в отбора на Камелия Никола Чочев нямаше шанс срещу мощните гласове на Никол Тодорова и Оливия Николова. Макар че и двете бяха впечатляващи на сцената, зрителите предпочетоха нежната интерпретация на българската песен „Бягство“, която изпрати Оливия на финал.

2111643171.jpg

Началото на зрелищното шоу  беше дадено от общо изпълнение на дванайсетте полуфиналисти с хита на Дони и Момчил „Ближи си сладоледа“, но в края на вечерта само Виктория Динкова, Ния Петрова, Оливия Николова и Рафаел Пашамов получиха шанса да продължат участието си в Гласът на България и следващата неделя, 3 юни, когато зрителите ще определят кой е новият „глас на България“.

Всички изпълнения от концерта в неделя вечер може да бъдат гледани на http://glasat.btv.bg/,  а подготовката на талантите за финалния концерт на 3 юни може да следите на Facebook страницата на шоуто.

*по данни на GARB