Бляскавият полуфинал в „Гласът на България” е тази неделя на живо от 20:00 ч. по bTV

Тази неделя, 10 декември, точно в 20:00 часа по bTV започва първият концерт на живо в „Гласът на България“ този сезон. В него ще се изявят 16-те изключителни участници, които се пребориха за мястото си в него, а те са: Александра Георгиева, Никола Янакиев, Арканджело Д‘Анджело и Валериа Войкова от отбора на DARA. Марин Русинов, Александра Борисова, Димитрина Германова и Симеон Славев от отбора на Мария Илиева. Елена Попова, Александър Колев, Надежда Ковачева и Яница Кънева от отбора на Миро. И Георги Георгиев, Зорница Петрова, Мария Колева и Калоян Паунов от отбора на Иван Лечев.

В полуфинала на живо, на 10 декември вечерта, зрителите ще са тези, които ще определят с гласа си кои 6-ма участници ще стъпят на големия финал в „Гласът на България“ следващата неделя. Всички в залата и пред екраните ще могат да подкрепят своя фаворит чрез SMS гласуване по време на епизода на живо. Линиите за гласуване ще бъдат открити още с първото изпълнение на сцената, а номерата за гласуване ще са достъпни по време на целия концерт - на сайта на предаването (glasat.btv.bg), в каналите в социалните му мрежи и на екрана в ефир по време на изпълненията. Тази неделя зрителите ще имат решаваща роля за развоя на шоуто и ще могат да гласуват с до 40 SMS-а от един телефонен номер.

Вълнуващ, магичен и по-бляскав от всеки друг сезон, в първия концерт на живо ще звучат хитовете на едни от най-големите български и световни звезди, сред които - “СИГНАЛ“, Мария Нейкова, Миро, Меди, The Beatles, Jessie J, Bon Jovi, Adele, Whitney Houston, Bryan Adams и много други. С изпълненията си 16-те полуфиналисти в „Гласът на България“ обещават да подарят на всички в залата и пред екраните истински спектакъл на световно ниво с много емоции и прекрасна музика!

И ако досега целта на изпълнителите е била да запазят мястото си в отборите, като убедят треньорите си, че са достойни за там, то в неделя конкуренцията на сцената ще добие неочаквани измерения, защото всеки от полуфиналистите ще се бори за сърцата на зрителите! В края на епизода само 6-мата участници, които получат най-голяма подкрепа в SMS гласуването, ще продължат напред към големия финал в „Гласът на България“ на 17 декември на живо по bTV. 6-мата ще бъдат все по-близо до мечтаната награда от 50 хиляди лева и титлата „глас на България“ за 2023-та година.

В края на епизода тази неделя ще бъде обявена и специална възможност за зрителите да изберат една от песните, които финалистите ще изпълнят в третия кръг на големия финал. Гласуването в МУЗИКАЛНА БАНКА ще бъде активно веднага след приключване на епизода в ефир и ще бъде достъпно в рамките на 24 часа на сайта на предаването (glasat.btv.bg).