Зрителите избират "Гласът на България" по време на живите концерти на шоуто

Първият четвъртфинален концерт на живо в най-гледаното музикално шоу у нас „Гласът на България“ ще събере на сцената 12 участници, които ще се борят за зрителския вот в събота вечер по bTV. Феновете ще могат да гласуват във всеки един момент по време на концерта със есемес на номер 16 700 на стойност 1,20 лв с ДДС, като изписват името на своя фаворит на латиница: ATANAS, GALINA, HRISTIAN, IVA, IVANA, MARIA, NADEZHDA, NIKETSA,  SIMONA, TINO, TODOR, VENIAMIN. Максималният брой от един номер е до 20 есемеса за всеки от участниците в рамките на един концерт. Кога линиите за гласуване ще бъдат отворени ще стане ясно от анонси на водещите по време на шоуто.

Четиримата участници, събрали най-малка подкрепа от зрителите, ще напуснат шоуто две седмици преди големия финал.

Първият концерт на живо в Сезон 2019 ще бъде открит с общо изпълнение на 12-те финалисти, които вече репетират една от най-известните и обичани български песни. За място на полуфинала на шоуто ще се състезават по трима участници във всеки отбор. Михаела Филева ще се бори за короната в „Гласът на България“ с вокалните таланти Христиан Ненов, Надежда Александрова и Вениамин Димитров. Камелия ще разчита на гласовете на Тодор Симеонов, Кирил Хаджиев-Тино и Мария Величкова. Графа влиза във финалните концерти с Атанас Кателиев, Галина Красимирова и Ивана Муцкова. Симона Симеонова, Ива Георгиева и Николай Воденичаров-Никеца ще се опитат да коронясат за трети път треньора си Иван Лечев.

В събота вечер всички те ще разчитат на подкрепата на своите фенове, които с гласовете си не само ще им дадат шанс да се приближат към „титлата глас на България“ и наградата от 50 000 лева, но и ще подпомогнат изграждането на още една сцена за развитие на творци у нас. bTV Media Group ще дари приходите си от смс гласуването по време на трите концерта на живо в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на „Националния студентски дом” и възобновяването на творческата дейност там. 

На 25 май Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев ще се разделят с по един от своите най-добри гласове. Кои ще са двамата певци от всеки отбор, които ще се качат на сцената на шоуто на полуфинала на 2 юни, зависи изцяло от вота на зрителите на bTV.

V-Reporter-ът Елина Марковска ще представя най-интересното от бекстейджа на „Гласът на България“ по време на живите концерти и в онлайн рубриката си „Гласът зад кадър“.