Започват записванията за следващия сезон на „Гласът на България“ по bTV

Вокалните двубои в пети сезон на „Гласът на България“ приключиха в неделя вечер и треньори, и участници са в трескава подготовка за следващия етап от състезанието – „супер битките“. В разгара на музикалното шоу за най-добрия глас на България за 2018 г. екипът обяви началото на кастингите за следващия сезон. Всеки, който иска да покаже музикалния си талант на голямата сцена, вече може да се запише за участие на glasat.btv.bg и да получи шанса да се изяви пред четиримата треньори във формата.

В неделя вечер на сцената на „Гласът на България” се качиха последните 12 участници, които имаха шанс да се състезават за място в най-безмилостния етап на шоуто – „супер битките”. Трио „Тринити” буквално отвяха конкурентката си Нели Гергова по време на изпълнението на песента на Джъстин Тимбърлейк „Mirror”. Соло певицата не успя да изпълни заканата си да превърне триото в беквокалистки и напусна шоуто без да бъде открадната. По-философски прие загубата дъщерята на големия актьор Коста Цонев Теодора, която също отпадна от състезанието, след като треньорката й Камелия предпочете да продължи напред с Мерлина Маринова. Вокалните двубои приключиха със сълзите на Поли Генова, която беше изправена пред сложна дилема – да избере коя от двете рускини в отбора й да продължи напред - Анастасия Белявская или Анна Халембакова. Според очакванията на треньори и фенове сблъсъкът между рускините беше титаничен. В крайна сметка Поли заложи на емоциите си от кастингите на тъмно и избра Анастасия, като беше категорична, че й дава втори шанс да покаже какво може.   

Иван Лечев, Поли Генова, Графа и Камелия избраха най-силните участници в отборите си, с които да продължат напред, за да се борят за короната на победителя. Всеки от тях се възползва от възможността да открадне по двама таланти от конкурентите си и да ги прибави към общо 8-те участници, с които продължава към следващия, още по-напрегнат етап от състезанието.

Рок легендата Иван Лечев избра да продължи към „супер битките“ с Никола Здравков, Ния Петрова, Александър Христозов, Георги Николов, Калина Енчева, Любомира Вушева, Симона Захариева и Трио „Тринити“. Победителите в отбора на Поли са Виктория Динкова, Деница Караславова, Ирина Чернешова, Анна Азатян, Александър Савов, Момчил Степанов, София Арабаджиева и Анастасия Белявская. В отбора на Камелия за „супер битките“ се класираха Никола Чочев, Гергана Великова, Оливия Николова, Милена Коста, Никол Тодорова, Анджела Цолова, Ивайло Христов и Мерлина Маринова. За Графа най-достойни бяха 14-годишния Иван Стоянов, Дженифър Цанков, Симеон Желязков, Рафаел Пашамов, дуетът Яна и Габи, Ягода Тренева, Мария Пашалийска и Гергана Любенова.

В следващия етап на шоуто борбата между 32-та участници ще бъде безмилостна, защото само най-добрите четирима от всеки отбор ще стигнат до концертите на живо, които започват на 20 май. В „супер битките“ участниците на всеки треньор ще бъдат разделени на две групи от по четирима, като всеки ще се бори индивидуално срещу другите. Най-добре представилите се двама ще продължат напред към финалите, а другите двама ще отпаднат завинаги от състезанието.