Започват супер битките в „Гласът на България“

След емоционалните и напрегнати кастинги на тъмно и оспорваните вокални двубои, тази неделя първите четирима участници от отбора на всеки треньор ще се качат на сцената на „Гласът на България“. В момента в тима на всеки от журито има по 8 души. Те ще бъдат разделени на две групи от по четирима. Всяка четворка ще влезе в супер битка помежду си.

Треньорите ще имат тежката задача да се сбогуват с по двама от участниците си, а другите двама ще продължат към концертите на живо, които започват на 20 май. За супер битките талантите ще имат възможност сами да избират песента, която смятат, че ще ги заведе до четвърт финалите. Силната конкуренция в пети сезон на „Гласът на България“ оформи изключително силни отбори в третия етап на шоуто, което ще направи битките ще са трудни и драматични както за участниците, така и за техните треньори.

На 6 май Поли Генова ще бъде изправена пред тежък избор, който ще я доведе до ръба на възможностите й и тя ще признае: „Имам чувството, че ще получа инфаркт!“.

Колегите й Иван Лечев и Графа също няма да успеят да овладеят емоциите си и ще се разплачат на изпълнението на едно от момичетата в отбора на Поли Генова. Самата поп звезда през сълзи ще признае, че с авторската си версия на „Creep“ тя е направила изпълнение, достойно за световната музикална сцена.

Мъж от отбора на Камелия ще избере да изпълни на сцената любимото парче на дядото на Поли Генова, а фолк певицата още веднъж ще се убеди в таланта на момичето, за което на кастингите на тъмно каза, че притежава всички качества да стане новия глас на България.

Сълзи ще има и в очите на Графа, когато участник от неговия отбор избира да изпее една от любите песни на неговата майка.

И докато треньори и участници трескаво се подготвят за двете супер битки, след които едва 16 таланти ще продължат към концертите на живо, записванията за кастингите за шести сезон на шоуто вече започнаха. Всеки желаещ да покаже дарбата си на сцената може да се запише за участие в шоуто на glasat.btv.bg и да получи шанса да се изяви на предварителните кастинги в най-голямото музикално риалити у нас.