За първи път трио формация на финалите на „Гласът на България“

Никола Здравков, трио „Тринити“, Никола Чочев, Оливия Николова, Симеон Желязков, Мария Пашалийска, Виктория Динкова и Анастасия Белявская са първите сигурни четвърт финалисти в „Гласът на България“. След оспорвано и емоционално състезание между четирима участници от всеки от четирите отбора, победителите в първите супер битки вече се подготвят за концертите на живо, които започват на 20 май.

Момичетата от „Тринити“ ще останат в историята на „Гласът на България“ като първото трио, което ще пее на живо на четвъртфинал в шоуто. Изпълнителките пребориха конкуренцията на първите супер битки с песента на Михаела Филева и Дивна - „Забранен достъп“. Изборът им особено много зарадва Графа, който е продуцент на певиците и не веднъж е казвал, че пеенето на български език е голямо предизвикателство. От своя отбор Камелия реши да изпрати на финалните концерти на живо Никола Чочев и Оливия Николова, която беше недостижима за конкурентите си на супер битките. Певицата получи похвали за изпълнението си, като цялото жури беше единодушно, че тя е била най-добрата в отбора на Камелия.

Изключително сериозна бе конкуренцията и в отбора на Графа, където талантливата Мария Пашалийска успя да изненада всички с уникална интерпретация на класиката на Емил Димитров „Нашият сигнал“. Тя представи песента по свой оригинален начин и не остави в никого съмнението, че заслужава да продължи към чевъртфиналите на шоуто, където Графа без колебание взе и Симеон Желязков. Той избра да се представи с парчето „Fragile“ на Стинг, което разплака неговия треньор, връщайки го към скъпи семейни спомени.

Със силни емоции завърши и представянето на участниците от отбора на Поли Генова, която не успя да сдържа сълзите си по време и след представянето на Виктория Динкова. Варненката направи разстърсващо изпълнение на баладата „Creep“ на Radiohead, с което успя да просълзи и Иван Лечев. Освен Виктория, Поли избра и рускинята Анастасия Белявская.

За останалите 16 участници битката за сцената на шоуто по време на живите концерти продължава идната неделя, когато Поли Генова, Камелия, Графа и Иван Лечев ще трябва да се сбогуват с по двама участници от отборите си на крачка от финалите, а други двама да изпратят в надпреварата за титлата „глас на България 2018“.
За трети пореден месец „Гласът на България“ оглавява зрителската класация ТОП 50 за най-гледано телевизионно предаване през месец април по данни на ГАРБ. Успехът на позитивното шоу за музикални таланти на bTV повиши още повече интереса на талантливи изпълнители от целия свят, които вече се записват за участие в следващия, шести сезон на glasat.btv.bg.