Вижте датите за прослушванията за новия сезон на „Гласът на България“ по bTV

След осем незабравими сезона, уникалното за българския телевизионен ефир музикално шоу “Гласът на България” по bTV, отново се впуска в търсене на музикални таланти. Записванията за кастингите за новия, девети сезон текат на официалния сайт на предаването - glasat.btv.bg. А ето и датите за прослушванията на живо по градове, които са с начален час 9:00 ч.:

8, 16 и 17 април - София – хотел „Хемус“

10 април - Варна - хотел „Амирал“

12 април – Пловдив – хотел “Експо”

„До този момент има записани кандидати от цяла Европа - чужденци и българи живеещи в чужбина. Има много млади и модерно звучащи гласове“, издават от bTV.

„Очакваме да чуем новия „глас на България“, споделя дни преди прослушванията на живо и Борислав Бояджиев – Борче, който е музикален продуцент на шоуто. В бенда по традиция ще свирят едни от най-добрите български музиканти - Ангел Дюлгеров (китара), Калин Жечев (пиано), Стефан Стефанов (пиано),  Александър Обретенов (бас) и Борислав Бояджиев - Борче (барабани).

Желаещите да премерят сили в музикалната надпревара и да бъдат следващия “глас на България” могат да попълнят предварително електронния формуляр от сайта. Всички са добре дошли да се явят и направо на предварителните прослушвания в някой от дните на тяхното провеждане, като регистрация в системата ще може да се направи и на място.

Гласът на изпълнителите остава единственият критерий, по който те ще бъдат първоначално селектирани, като няма стилово или възрастово ограничение за кандидатите. Безценна е възможността пред всеки от тях да стъпи на голямата сцената на шоуто заедно с едни от най-добрите музиканти в България.

Наградата от 50 000 лв. и титлата „Гласът на България“ за 2022 г. очакват следващия си притежател, а стъпката към тях е само една – предстоящите кастинги.