Участници от „Гласът на България“ спечелиха „Бургас и морето“ 2018

Две песни, изпълнени от участници в „Гласът на България“, спечелиха тазгодишното издание на популярния летен конкурс „Бургас и морето“, който се проведе на 28 юли. Песента на Симона Загорова "Как искам времето да лети" и „Неочаквано“, изпълнено от Гергана Великова в дует с Димитър Атанасов, получиха равен брой точки от журито на конкурса и взеха голямата награда, което стана и прецедент в историята на конкурса.

С песента си "Как искам времето да лети" по музика на Димитър Гетов, текст на д-р Джина Дундова и аранжимент на Димитър Гетов, полуфиналистката от четвърти сезон на „Гласът на България“ Симона демонстрира отново музикалния си талант. Тя посвети изпълнението си на публиката, както и на тези „които вярват в таланта и го подкрепят, за да върви смело нагоре към успеха“.

Втората песен - победител "Неочаквано" е по текст на Бистра Александрова, а музиката и аранжиментът са на талантливия Димитър Атанасов, който стана известен с участието си в четвъртия сезон на музикалното шоу по bTV в дует с Христо Младенов. За изпълнението на авторското си парче в конкурса „Бургас и морето“ Митко обаче решава да покани колежката си Гергана Великова, която покори феновете на „Гласът на България“ с мелодичните си и винаги стабилни изпълнения в последното издание шоуто.

Общо дванадесет песни се състезаваха в конкурса. Извън конкурсната програма на тазгодишното издание на "Бургас и морето" бе почетена паметта на композитора Тончо Русев с рецитал.