Участници от "Гласът на България" по bTV спечелиха заснемане на видеоклипове с авторска музика на "MustArt Open music fest" в Долна Малина

Наградите са предоставени от киностудиа UFO и „Студио Врабчев“.

Радослав Гергов с бандата си Radula, Никола Здравков с група „Торнадо“ и Виктория Динкова с група VICK бяха класирани на челните места в двуднивния фестивал "MustArt Open music fest", който се проведе миналия уикенд киностудиа UFO като част от „Долна Малина Open fest“.

Те представиха авторски парчета и бяха оценявани от жури в състав Поли Генова, Етиен Леви и музикантите от група БТР, за да станат част от събитието за представяне и популяризиране на млади изпълнители в различни стилове.

Победителите от Radula ще заснемат свой видео клип на декорите на студиата, а също така ще получат и техниката безвъзмездно. Екипът на „Студио Врабчев“ ще предостави експертизата си за победителя и така целият проект ще бъде завършен напълно безплатно. Фронтменът на групата Радослав Гергов, който познат на зрителите от първия сезон на „Гласът на България“, сподели, че е събрал групата в оригинален състав след известно прекъсване. Втора награда получиха група „Торнадо“, които ще имат възможността да се възползват от техническо обезпечаване на клип и ще получат камера и осветление безплатно. Те също бяха в пълнен състав на сцената и изсвириха някои от последните си авторски произведения. Трета награда взеха група VICK на Виктория Динкова,  позната на зрителите като финалист и основен претендент за титлата в тазгодишното издание на „Гласът на България“ по bTV. Този път тя се изяви в колаборация със своята група и даде възможност на журито и гостите да се насладят на авторската им музика.

Сред участващите бяха Александър Савов, Момчил Степанов, Никола Константинов, Дес Иванова, групите IVA, George.us, Casual Threesome, Ross‘n Lorina, Innerglow. Специално за откриването на сцената се качиха Симона Загорова, Веси Бонева и Диона, а гостите имаха възможността да се насладят и на изпълненията на журито в лицето на БТР, Поли Генова, Етиен Леви и Ави Бенеди. Сред гостите на "MustArt Open music fest" - Долна Малина бяха множество звезди и приятели на музиката в България, сред които Ники Илиев, Светлин Къслев, Ави Бенеди, китаристът на Остава-Георги Гергиев. Продуценти, режисьори, оператори и хора от киното и музиката бяха дошли да видят и чуят млади изпълнители на авторска музика. Всички присъстващи имаха възможността да обменят опит, а също така и да разгледат уникалните декори на киностудиата UFO. Организаторите на събитието и журито демонстрираха как киното среща музиката и сбъдва мечти. Те вярват, че има място и начин да подкрепят и помогнат на авторската българска музика и обещаха този форум да стане традиция и да го направят ежегоден.

Повече информация можете да намерите в  събитието в социалните мрежи.