Участници и треньори в най-напрегнатата битка на полуфинала в "Гласът на България"

Вторият концерт на живо в пети сезон на „Гласът на България“, който ще се излъчи на 27 май, неделя, от 20 ч., ще бъде най-оспорваният и напрегнат момент в този сезон на шоуто. Полуфиналът обещава на зрителите едно грандиозно шоу и зрелищни музикални битки. След като миналата неделя вотът на феновете определи кои да са 12-те таланти, които да продължат в следващия етап на състезанието, в неделя те отново ще имат шанса да подкрепят любимците си и да решат кои четирима са най-достойни да излязат на големия финал.

Зрителският вот на четвъртфинала определи Графа да продължи напред с Мария Пашалийска, Ягода Тренева и Рафаел Пашамов. В отбора на Камелия останаха Никол Тодорова, Оливия Николова и Никола Чочев. С Виктория Динкова, Александър Савов и Анна Азатян за победата ще се бори Поли Генова. Иван Лечев пък се надява за втора поредна година да се окичи с короната на треньор-победител с помощта на Никола Здравков, Ния Петрова или трио „Тринити“.

И ако раздялата с по един от талантите не беше лека за четиримата треньори, полуфиналът ще бъде още по-тежък и за тях, и за талантите. На 27 май зрителският вот ще определи кои двама от всеки отбор ще приключат с участието си само на крачка преди големия финал на 3 юни и така в надпреварата за титлата „глас на България“ и наградата от 50 000 лева ще останат само четирима – по един от всеки отбор.

Стартът на шоуто в неделя от 20.00 часа по bTV отново ще бъде даден с общо изпълнение на 12-те финалисти. На 27 май за изпълненията си на сцената полуфиналистите няма да бъдат разделени по отбори, а чак в края на концерта на живо ще стане ясно кой претендент от всеки отбор е събрал най-висок зрителски вот и отива на финал.

Полуфиналната битка ще бъде не само между талантите, но и между техните треньори. Поли Генова, Камелия, Графа и Иван Лечев имат нелеката задача да подготвят участниците си, като им изберат песни, които ще ги представят по най-добрия начин. Треньорите вече имат фаворити в отборите си, но тяхното мнение няма да бъде решаващо, тъй като по време на трите концерта на живо всичко е в ръцете на зрителите. На 27 май те за втори път ще могат да подкрепят любимците си чрез гласуване с SMS на кратък номер 16700 в рамките на живото предаване. Всеки, който иска да подкрепи талантите, може да изпрати до 25 кратки съобщения, като изпише първото име на участника на латиница. Изключение правят единствено трио „Тринити” и двамата участници с еднакви лични имена – Никола Здравков и Никола Чочев, за които ще се изпращат кратки съобщения, включващи само фамилните им имена.