Тодор Георгиев - финалист във втория сезон на „Гласът на България”, влиза в ролята на V Reporter в шоуто

Тодор Георгиев е познат на зрителите на bTV и музикалните фенове от участието си във втория сезон на „Гласът на България”. Той ще се завърне в риалити формата на 26 февруари, но този път зад кадър. Тодор е част от екипа, който следи какво се случва в бекстейджа на шоуто, какво вълнува участниците и подготвя ексклузивно съдържание за феновете, което те могат да видят на сайта на „Гласът на България” - http://glasat.btv.bg/ или във Facebook страницата на предаването.

Тодор Георгиев достигна до финала на „Гласът на България”, където очарова менторите и публиката с уникалния си стил. Не взе първото място, но пък това не му попречи да запише няколко авторски песни и да се утвърди на родната музикална сцена. Тодор признава, че „Гласът на България” е помогнал значително за развитието на кариерата му, а голяма част от музикалното му творчество вече се е превърнало в хитове.

„За мен „Гласът на България” е изключително стойностен музикален формат. След като вече бях участник и преживях абсолютно цялата голгота от кастинги до финал, реших, че ще е страхотно предизвикателство за мен да стана част от екипа. Аз подготвям материали и ексклузивно съдържание от бекстейджа, както и допълнителни материали за всички участници. Грижа се за всичко най-интересно, което остава невидимо, но може да разкрие много на зрителите и феновете на шоуто. А то ще бъде достъпно в сайта на формата и във Фейсбук” – разказва Тодор и отправя един съвет към участниците този сезон – „Те трябва да приемат участието си като на един голям концерт и да се забавляват”.

За Тодор Георгиев

Тодор е на 24 години. Завършва НМУ „Любомир Пипков“ с тромпет, а тази пролетта му предстои защита на бакалавърска степен по Масови комуникации. Освен в „Гласът на България”, където рок изпълнителят бе част от отбора на Преслава, Тодор е и един от участниците в „Африка: Звездите сигурно са полудели“. Това го вдъхновява да създаде парчето „Не вярвам”, а в клипът към него се снима Диляна Попова. Малко след това заминава за Америка, където освен на музикалните изяви се отдава и на актьорско майсторство. За целта взима специален курс в „The Green Room Studio“ в Чикаго и вече има няколко поддържащи роли.  Наред с новата си работа, Тодор не спира да инвестира в себе си и да се развива. Това лято предстои излизането на ново негово парче, което той е сигурен, че ще се превърне в поредния хит.