Тино с нов сингъл и заявка за дебютен албум

„Повтаряш“ е новият сингъл на Тино, познат на зрителите на bTV от „Гласът на България“. Песента, с която той нарушава своето творческо мълчание, продължило повече от година, е изключително важна за него.

"С тази песен донякъде се обърнах и към самия себе си в момент, в който се почувствах сякаш "повтарям" и не полагам достатъчно усилие като артист. Насочих я и към много от случващото се около нас и извън границата ни, заглушаването на различното мнение и неудобната истина. Липса, която води до много силно разделение на хората по най-различни критерии и в най-различни точки на света" – споделя Тино.

Текстът и музиката на „Повтаряш“ той пише още преди година, но признава, че все още чувства темата актуална както за самия него така и за случващото се наоколо. Думите му са вдъхновени не само от заобикалящото, но дори и от самия негов вътрешен поглед и горчивия вкус на това да се "повтаряш". Неслучайно в част от видеото той говори на своето отражение.

 

Клипът е и негов режисьорски дебют, а за свой партньор в създаването му той избира талантливата Плам Мирчева от Wolfpack Studio Creative Agency.

Върху работата по песента, а и цялата бъдеща "тава", до Тино в студиото отново застава талантливият музикален продуцент Иван Алексиев - Вантка, а екипът им става все по-добър.

Предстоящият албум „Може ли да кажа нещо?“ ще представи 11 трака, като в някои от тях ще има и изненадващи колаборации с нови и утвърдени имена от българската музикална сцена.