Силви Вартан се срещна с финалистите на Графа от „Гласът на България”

Нови осем талантливи певци се класираха в неделя вечер за четвърт финала в „Гласът на България“, който ще бъде излъчен на живо на 20 май от 20.00 ч. по bTV. В рамките на първия жив концерт на сцената ще се качат по четирима финалисти от всеки отбор. В тима на фолк певицата Камелия своето място извоюваха Гергана Великова и Никол Тодорова, които се присъединиха към Оливия Николова и Никола Чочев.

 

Миналогодишният носител на короната в шоуто Иван Лечев взе финалното решение да поведе към четвъртфинала Ния Петрова и Симона Захариева, които ще пеят на живо рамо до рамо с Никола Здравков и „Трио Тринити“. Сериозна конкуренция и неочаквани представяния в неделя вечер имаше и в отбора на Поли Генова, която реши да даде втори шанс на един от фаворитите си Анна Азатян, която отива на финалите заедно с Александър Савов, Виктория Динкова и Анастасия Белявская. Трудният избор кои да бъдат последните двама финалисти в отбора му накара Графа да трепери от напрежение. Финално той се спря на двамата участници, които открадна по време на вокалните двубои - Ягода Тренева и Рафаел Пашамов. Те ще се борят за зрителския вот на 20 май срещу силна конкуренция в лицето на Симеон Желязков и Мария Пашалийска.

След като събра отбора си, който да го представлява на четвъртфиналите в „Гласът на България”, Владимир Ампов – Графа направи специална изненада на своите таланти, като ги запозна с голямата френска звезда от български произход Силви Вартан. Симеон Желязков, Мария Пашалийска, Ягода Тренева и Рафаел Пашамов имаха удоволствието да се срещнат лично с Вартан и да получат от световната звезда ценни съвети за представянето си на концертите на живо, които предстоят в шоуто. Опитната певица ги посъветва как да се справят с адреналина на сцената и им даде важна насока за това какво търси публиката у всеки артист: „Всеки от вас има собствен стил, но най-важното е да правите това, което правите със страст, а не, за да бъдете известни или за пари. Защото публиката чувства и знае кога си искрен”.

Силви Вартан сподели с младите таланти и своята формула за успех на сцената: „Можеш да успееш само ако си отдаден, ако мечтаеш и обичаш. Всеки има нужда от истинска любов“.

Емоционалната среща, която зрителите ще видят в епизода на музикалното шоу на 20 май, е част от подготовката на четиримата финалисти за предстоящите концерти на живо в шоуто. Отборите на Поли Генова, Иван Лечев и Камелия също ще получат шанса да се срещнат с някои от най-големите имена на световната музикална сцена и да получат съвети за изпълненията си на живо в рамките на специални мастър класове, част от подготовката на изпълнителите за финалите.

Шестнайсетимата финалисти тази година реализираха и първия си самостоятелен сингъл и видеоклип – кавър на хита на John Farnham „You're the Voice“, в модерен аранжимент на музикалния директор на „Гласът на България“ Борислав Бояджиев – Борче. Автор на видеото е режисьорът на шоуто Вито Бонев.

Концертите на живо в „Гласът на България“ ще бъдат излъчени на 20 и 27 май, а големият финал, който ще определи новия „глас на България”, е на 3 юни от 20.00 часа по bTV.