С „двоен кастинг на тъмно” започва третият сезон на „Гласът на България” тази вечер от 20.00 часа по bTV

Тази вечер от 20 часа в ефира на bTV се завръща най-гледаното и обичано музикално шоу у нас – „Гласът на България”. Още на следващия празничен 22 септември, отново от 20.00 часа, ще бъде излъчен втория епизод на музикалното предаване. И докато зрителите на bTV очакват изявите на кандидатите за титлата „гласът на България”, изпълнителите са в трескава подготовка за срещата си със световноизвестната изпълнителка Сара Брайтман през ноември, когато е концертът на звездата у нас.

Сара Брайтман

Броени часове след приключването на снимките на шоуто двама от треньорите – Десислава и Наско разказаха пред Диана Любенова какви изненади очакват зрителите в първите два епизода. Те разкриха и този тайнствен нов елемент в „Гласът на България”, който се нарича „double blind” или „двоен кастинг на тъмно” и си спомниха първите си реакции, когато екипът на шоуто им поднесе тази изненада. При т.нар. „double blind” след завъртането на столовете към сцената /независимо дали след натискане на бутона или след края на изпълнението на кандидата/ треньорите продължават да не виждат кой стои срещу тях и към кого отправят своите оценки, защото изпълнителят е скрит зад завеса. Това може да е напълно неизвестен музикант или вече утвърден такъв, техен ученик, учител, приятел, световна звезда и т.н. А кой ще бъде първият кандидат, когото завесата ще скрие, зрителите на bTV ще разберат тази вечер.

В първите два епизода на „Гласът на България” Десислава ще разкрие уменията си в танците и ще изпълни своя интерпретация на парче на AC/DC, а Наско разкри в „Тази неделя”, че тайният трик на Десислава да привлича участниците в своя отбор се крие в ... обувката й. Неспирните закачки на Миро с Наско ще му изиграят лоша шега и ще му отнемат един доста желан глас, който в крайна сметка ще избере Наско за свой ментор. А уникалното чувство за хумор на Орлин ще обърква кандидатите до последната минута на шоуто.

Сред първите участници в „Гласът на България” се открояват няколко 16 годишни младежи, няколко имена, познати вече на музикалната сцена, една дама, чиято песен е била създадена за партиен химн и българският Бон Джоуви. Изпълнението на една дама ще накара четирите емблематични фигури да си запушат ушите по време на изпълнението й, а друг кандидат, явявал се в първия сезон на предаването,ще се завърне отново на познатата му сцена.