Радко Петков: Графа все едно беше разбрал какво ми се е случило

Няколко месеца след финала на „Гласът на България“ 4 победителят Радко Петков представи дебютния си сингъл - "Ябълката на раздора". Песента е продуцирана от bTV Media Group, съвместно с “Монте мюзик”, по музика, текст и аранжимент на Владимир Ампов – Графа.

Случи ли ти се нещо интересно по време на заснемането на клипа към "Ябълката на раздора"?

Интересното беше, че аз до последно не знаех какво ще ми се случи. Когато отидохме на първата локация, която е реката, видях, че са замислили да вляза във водата. Бяха ме предупредили да очаквам екстремни ситуация, но аз мислех, че ще трябва да скачам или да летя от някъде... Мен супер много ме е страх от високо! Молех се да не е това! да не ме накарат да вися отнякъде.... Въпреки че дори и това да беше, пак щях да го направя, за да стане яко! 

Появяваш се с две различни визии в клипа – с костюм и със съдрани дънки. В коя си повече ти?
Повече аз съм с втората визия, по-авангарден. Не обичам костюми, сака и панталони. Чувствам се некомфортно в тях.

Загатна, че през лятото ти се е случило нещо подобно като сюжета на  песента. Ще ни споделиш ли малко повече?
Имах една любов, която... така стана, че не се получи много... и се разделихме. И всъщност Графа ми изпрати песента няколко дена след това. Той определено усети моята емоция. Все едно цяло лято е бил с мен и е разбрал с кого съм бил и какво ми се е случило.

Говорихте ли предварително с него за това какво искаш да изпееш? 
Да. Седмица след финала на "Гласът на България" говорихме за това каква песен си представям. Исках нещо по-бързо. И дори първоначално имахме друг трак, с който влязох на запис, но просто не звучеше ок в мое изпълнение. Не беше песента за мен.

Не исках да пея за любов, за раздели и за разбити сърца, обаче нямаше как да избягам от това! Животът ми го поднесе, песента беше просто продължението. 

Какво мислиш за изневярата?
Ако двама човека са заедно, те трябва да са отдадени един на друг. Случвало ми се е да ми кажат – "Страх ме е да не те нараня". Ами, казваш – "Имам си приятел и точка." Не одобрявам изневярата.

Какво би посъветвал тези, които сега се явяват на кастинги за "Гласът на България"?
Да са отдадени на музиката. Защото ако не са отдадени достатъчно, няма да им се получат нещата. Да вярват в себе си и да слушат екипа на предаването. Той за мен е най-добрият в България. Участвал съм и в други формати и имам представа. За мен те са уникални пора! 

Снимка: Евгений Милов