Радко Петков е победителят в четвърти сезон на „Гласът на България” по bTV

17-годишният Радко Петков от отбора на Иван Лечев е победителят в четвърти сезон на най-гледаното музикално шоу „Гласът на България”. Той достигна до финала заедно със Сара Сюзет Намба от отбора на Поли, Яна Сабанова от отбора на Графа и Кристина Кабадиева от отбора на Камелия. Драматичните събития и резултатите от гласуването проследиха близо 1 249 000 зрители. В пика на зрителския интерес риалитито е гледано от почти 1 463 хил. души. „Гласът на България” убедително печели битката за зрителското внимание в неделя вечер с аудиторен дял 49.3%, което е 4,5 пъти повече от Нова. 

Финалната надпревара започна с общи изпълнения на финалистите с някои от най-големите музикални звезди у нас от различни поколения. Състезанието откриха Яна Сабанова и Михаела Филева с песента „Инкогнито“, след тях Кристина Кабадиева пя с Илия Ангелов от “Диана Експрес”. В изненада на вечерта се превърна дуетът на Радко с фолк певицата Анелия, с който младото момче доказа, че за него няма музикални граници. Първата песен, която Сара Сюзет изпя на финала на шоуто, бе на български език – парчето „Секунда“, в което неин партньор на сцената бе Орлин Павлов. След този първи етап на финала шоуто напусна Кристина Кабадиева. 

Във втората част от финалната надпревара в “Гласът на България” Яна, Радко и Сара пяха песните, с които впечатлиха своите ментори на кастингите на тъмно. Въпреки блестящото изпълнение и нов аранжимент на песента "Dig A Little Deeper" най-младата участничка този сезон - Яна Сабанова, не успя да събере достатъчно зрителска подкрепа и също напусна шоуто. 

Песента на победата за Радко се оказа „Сбогом, моя любов”, която донесе на момчето от Троян голямата награда от 50 000 лв. и титлата „глас на България”. Негова подгласничка остана Сара Сюзет, която въпреки брилянтното изпълнение на “All By Myself”, остана на второто почетно място в шоуто. 

Броени часове след победата си в „Гласът на България” Радко сподели пред Антон Хекимян, че все още не може да осъзнае какво му се е случило. „Рядко съм виждал човек с такава психика. Той е абсолютен бетон, нищо че е на 17 – коментира Иван Лечев и допълва – Той излиза на сцената и тя го мотивира, а не го плаши. Това е роден артист.” Менторът на Радко се ангажира да му помогне в следващия етап от неговото развитие, а именно в това той да реализира свой собствен сингъл и да направи собствен репертоар. Целият разговор с Радко и Иван Лечев можете да видите тук

В „Преди обед” пък Радко Петков разкри, че Сара Сюзет е стискала палци за него на финала. Какво още не видяха зрителите на bTV, разказаха победителят и менторите в шоуто при Деси и Сашо. Целият разговор можете да видите тук.