Q&A: Светлана Чепрезова

Светлана Чепрезова

Светлана е на 21 години и пропътува разстоянието от Украйна до София, за да се яви на кастинг в "Гласът на България". Тя впечатли Наско и Миро с въздействащото си изпълнение на песента "Облаче ле бяло" и продължи напред в шоуто с отбора на Миро. Светлана победи Виктория Пенева във вокален двубой в песента "Don’t Stop The Music" и така си осигури място на голямата сцена в шоуто!

 

Как така стана певица?

 Не мога да си представя живота си без музика. Пея откaкто се помня. Идва ми отвътре. Това е! Музиката ме прави щастлива!

С коя любима твоя звезда от детството ти би желала да пееш на една сцена днес?

Когато бях на 2 години, вкъщи имахме една касета на руската певица Татяна Буланова. На тази възраст знаех всичките песни - от началото до края. Но не съм и мечтала някой ден да изляза и да пея заедно с нея на една сцена. Когато бях тинейджър, при нас бяха много популярни Преслава и Десислава. Тогава много исках да пея заедно с тях.

Кое беше първото нещо, което ти оказа истинско влияние в музиката?

Не мисля,че имаше нещо,което ми оказа влияние, защото бях много музикална от момента на своето раждане. Както казва майка ми: “Ти по-напред започна да пееш, а после да говориш.” Откакто се познавам, аз пея. Навсякъде и всичко !

Кои съвременни музиканти харесваш и защо?

Не мога да кажа, че ми харесва някой конкретен музикант. Аз мога да харесвъм съвсем различни парчета на разнообразни изпълнители. Нямам кумири.

С кого би желала да си партнираш по даден музикален проект?

 Със Слави.

Какво е най-силното ти вдъхновение днес?

Скръб, колкото и странно звучи. Само когато съм тъжна ми идва музата и се вдъхновявам за различни неща и започвам да пиша поезия.

Можеш ли да си спомниш за най-откаченото преживяване, което си имал като певец?

Мисля, че най-откаченото ми преживяване е първият концерт на живо в “Гласът на България”.

В какъв тип жанрове на музиката се чувстваш комфортно?

Поп.

Бъдещите  ти проекти?

Никога не планирам и не обичам да хвърлям думите си на вятъра.Така че ако един ден реализирам това, което съм замислила, ще се разбере.

Мечтания ти проект?

Проект? По скоро не. Мечтая да преборя страховете в себе си и да се реализирам ... и не само в музиката. Смятам, че имам още много различни интереси и занимания, които мога да развия.

Как мислиш, че музиката ще изглежда през 2050 г.?

 Без плейбек.  

Какво могат да очакват феновете ти от предстоящия ти концерт в неделя?

Фенове? По-скоро хората, които ме харесват. Мисля, че могат да очакват една силна емоция. Каква ли ? Нека бъде изненада!

Била ли си някога обезкуражена до степен, че да се откажеш от музиката?

До толкова, че да се откажа – не, но имаше период, в който спрях да пея.

Около какво ново си въодушевена напоследък?

Около “Гласът на България”, разбира се. Това е голям скок за мен. Форматът е едно уникално изживяване и голям шанс да сбъдна мечтата си!

Какво е първото нещо, което ще направиш, след като отговориш на въпросите ми?

Ще си пусна една много хубава песен,която цял ден ми се върти в главата.

Последни думи?

Стискайте ми палци.