„Притури се планината“ ще разтърси сцената на „Гласът на България“ – в неделя от 20 ч. по bTV

Кастингите на тъмно в „Гласът на България“ вървят към своя край, но уникалните гласове, които стъпват на сцената на най-обичаното музикално шоу - не свършват! В новия епизод в неделя, точно в 20:00 ч по bTV, ще блеснат още и още силни участници, някои от които спечелили вече награди в сериозни родни музикални конкурси като „Бургас и морето“ и „ХИТ МИНУС ЕДНО“. Голямата сцена ще „атакува“ един от най-добрите звукорежисьори у нас, изпълнител с история, който е и един от бившите вокалисти на Гравити Ко. „Приключението сега започва!“, ще възкликне той преди да се окаже в светлините на прожекторите, а всеки от треньорите ще сподели какво за него е голямата сцена и адреналинът, който носи тя.

Гласът на България“ е като трамплин за първи скок!“, ще извика развълнувано Мария Илиева в неделния епизод, а DARA ще сподели как сама се нарекла Пендара, докато подреждала отличията си от музикални конкурси, когато била дете. Тя ще изненада Мария Илиева с неочаквана история за връзката помежду им, а в нейната основа ще се окаже любовта на двете певици към българския фолклор. Поводът за разказа ще бъде вълшебното изпълнение на млада певица, която ще разтърси треньорите, цялата зала и всички пред екраните с емблематичната народна песен „Притури се планината“.

Българо-италианка, българка родена в САЩ и флейтист от Северна Македония ще изненадат с впечатляващите си възможности, а изпълнението на един от тях, Мария Илиева ще определи като най-сериозния и силен дебют в България. Виден фейсбук и тик-ток инфлуенсър, известен със забавните си видеа в мрежата, ще направи личната си крачка „напред и нагоре“, стъпвайки в „Гласът на България“, а пра-пра внучката на легендарната народна певица Гюрга Пенджурова ще демонстрира таланта си, избирайки доста трудна песен, с която да се изяви.

Тази неделя в музикалното риалити ще бъде обявено засаждането на МУЗИКАЛНА ГОРА край село Железница през ноември. Четиримата треньори, участниците от сезон 10 и екипът на „Гласът на България“ ще се включат в инициативата на Европейската Комисия за засаждане на 3 милиарда дървета в Европейския съюз до 2030 г. – с грижа за нашите деца и нашата планета.

Какво е това гласище!“ ще възкликнат треньорите в края на епизода и останали без нито един супер блок бутон в ръце, те ще се впуснат в истинска битка помежду си в желанието си да „грабнат“ в отбора си този глас! Приказни изпълнения, чудесна музика и невероятни чешити обещават отлично настроение за всички пред екраните в неделя вечер от 20:00 ч. по bTV, а всякакви новини за предаването можете да намерите на glasat.btv.bg.