Прея: Все още не съм научила пет езика и не съм се научила на достатъчно търпение

Прея е щастливото момиче от голямата сцена, което винаги ни кара да се усмихнем широко. Музикалния си талант вероятно наследява от своята баба Ирина Мишева, която е била кабаретна естрадна певица. Майка ѝ също винаги е искала да пее, но не е реализирала желанието си. Още като малка Прея участва в училищна вокална група, но не се занимава професионално с музика в детските си години. Въпреки това, най-голямата ѝ страст е пеенето и през годините продължава да е заклета любителка.

Издава много песни, а в последната си, наречена "Цяла нощ" разказва за летните си приключения тази година. Всеки делничен ден е част от "Шоуто на Николаос Цитиридис", където ни накара да не можем да си представим предаването без гласа й. Най-новото ѝ амплоа е, че става част от лицата в предстоящия сезон на „Гласът на България“ и ще бъде новият водещ на „Гласът зад кадър“. Вижте част от интервюто на Прея за SofiaLive.bg, а цялото можете да четете в рубриката „20 бързи въпроса към …“.

Опишете най-голямото предизвикателство, което стои в работата ви.

Моята работа е творческа и е винаги динамична, поради което и предизвикателствата са от най-разнообразно естество, но, може би, най-голямото е нуждата от намирането на непрестанно вдъхновение и неговата абстрактна натура, като движеща се мишена.

Най-вредният и най-полезният ви навик?

Най-вредният е, че трудно взимам окончателни решения. Най-полезният е, че винаги търся ползата в дадена ситуация. 

Ценностите, в които вярвате най-силно?

Честността и лоялността са черти, които силно оценявам у хората. Също инициативността и генерално желанието за действие - хората, притежаващи тези качества са хората, които движат всички ни напред.

Как ще обясните това, което правите, на седемгодишно дете?

“Няма да повярваш, но в момента работя точно това, което ми се искаше, когато бях колкото теб! През повечето време пея, репетирам, пиша песни или се забавлявам в ТВ шоу с приятели, където всеки ден имаме гости - най-различни интересни хора и животни, много е яко. А понякога цялата работа е в телефона ми и мога да бъда където си поискам.”

Пет книги, които са задължителни на лавицата?

Sapiens. Кратка история на човечеството - Ювал Ноа Харари

Сидхарта - Херман Хесе

Малкият принц - Антоан дьо Сент-Екзюпери

Принцът и просякът - Марк Твен

Тълковен речник

Кое е онова, което все искате да научите и все нямате време?

Непрекъснато се появява нещо такова и все се чудя как на някои хора им доскучава, при положение, че има толкова неща за правене и преживяване в този свят.

Все още не съм се научила да свиря на китара;

Все още не съм научила пет езика;

Все още не съм се научила да си шия дрехи;

Все още не съм се научила на достатъчно търпение и т.н.