Позиция на bTV Media Group

bTV се отнася с огромно уважение към всеки талант. Съжаляваме за отпадането на г-н Константин Кацаров от музикалната надпревара по време на Нокаутите в неделната вечер на 26.11.2023 г. Подхождаме с пълно уважение към личното мнение и изразена позиция на г-н Кацаров и разбираме неговото разочарование от отпадането му от състезанието. Същевременно, oтправените обвинения към продукцията са напълно неоснователни. Екипът на продукцията многократно е доказал своя професионализъм в организацията на едни от най-популярните телевизионни формати и е затвърдила отлични взаимоотношения със стотици участници, които са били част от предаванията.

„Гласът на България“ вече 10 успешни телевизионни сезона дава възможност за изява на български артисти и подкрепя развитието на млади музикални таланти. Треньорите в предаването са доказани музиканти и изпълнители с богат опит и изграден авторитет на българския музикален пазар, бендът е съставен от едни от най-изявените и успешни музиканти, а зад кадър, в продукцията работи голям екип от професионалисти, които подпомагат във всеки един етап подготовката на участниците.

bTV категорично отхвърля отправените обвинения и внушения. Следваме най-добрите принципи за производство на телевизионно съдържание и няма да допуснем да се очерня името на предаването и да се хвърля сянка върху професионализма на екипа на продукцията. bTV наблюдава развитието на темата и има готовност да предприеме необходимите действия, за да защити доброто име и репутация на предаването.