Победителят в "Гласът на България" ще се обучава в Музикалния колеж Бъркли в Бостън

Едни от най-знаменитите световни музиканти ще обучават победителя във втория сезон на "Гласът на България". Уникалната награда – обучение в Музикалния колеж Бъркли, се дава за първи път в България и със сигурност ще бъде невероятен стимул за участниците да дадат всичко от себе си и да се преборят докрай за титлата "Гласът на България”.

Бъркли

Музикалният колеж Бъркли се счита за най-престижната институция за музикално образование. Към днешна дата 99 от възпитаниците на Бъркли са носители на общо 229 награди Грами, а 24 от тях са получили 71 Latin Grammy Awards.

"Гласът на България” този сезон ще има шанса да стане част от най-голямата и изчерпателна лятна музикална програма на обучение “Berklee's Five-Week Summer Performance Program” и в продължение на пет седмици ще бъде обучаван от едни от най-квалифицираните световни музикални педагози и гост-музикант на колежа. Спечелилият сърцата на треньорите и публиката вокален талант ще получи от bTV цялостен пакет за обучение в прогрaмата с включени пътни разноски и настаняване.

Известната в цял свят като “Five weeks”, програмата набляга на съвършеното овладяване на пеенето и получаването на сериозна подготовка в избрания от победителя в шоуто стил в съвременната музика – джаз, поп/рок, фънк/фюжън или поп/R&B. Обучението е комбинация от индивидуални и групови класове, съдържащи лекционни курсове, уъркшопи и репетиции. "Гласът на България” ще участва в ансамбли заедно със студенти от САЩ и над 70 страни от цял свят, ще развива уменията си за четене и импровизация, ще участва в демонстрациите на известни изпълнители – преподаватели и гости на университета.

Сред възпитаниците на Музикалния колеж Бъркли са световноизвестни имена като Куинси Джоунс, Ал Ди Меола, Стив Вай (Dream Theater, Whitesnake), Даяна Крол и нашумелия южнокорейски рапър PSY ("Gangnam Style"). През 1994 г. Стинг е удостоен от Музикалния колеж Бъркли с докторска степен по музика, а списъкът с известни и доказани музиканти, учили в колежа продължава с носителката на Оскар Мелиса Етеридж, барабаниста на Aerosmith Джоуи Креймър, китариста на Aerosmith Брад Уитфорд, барабаниста на Foreigner и Whitesnake Браян Тичи, американския джаз музикант Гари Бъртън, носител на 6 Грами и много други.

Сред най-значимите имена в индустрията, които преподават в 5-седмичната програма са американското джаз трио The Bad Plus, култовият барабанист на Maze Джон Блекуел, петкратният носител на Грами, композитор и музикант Теранс Бланчард, алтернативният рок музикант Били Браг, четирикратният носител на Грами, продуцент, текстописец и музикант Лари Карлтън, носителката на Грами, джаз барабанистка, композитор и продуцент Тери Карингтън, най-записваният басист в историята на джаза Рон Картър, виртуозният джаз китарист Лари Кориел, носителката на Грами, R&B и джаз певица Лала Хатауей, китаристът и вокал на рок бандата My Morning Jacket Джим Джеймс, легендарния барабанист Луис Наш, световноизвестният джаз барабанист Уил Кенеди, хипнотичната вокалистка и китаристка Пати Ларкин и мн. др.

Специалната награда ще даде възможност на спечелилия "Гласът на България” тази година не само да постигне висока квалификация в най-престижната институция за съвременна музика, но и да изживее мечтата на всеки изпълнител. За зрителите на bTV остава отговорната задача да следят концертите на живо в шоуто всеки понеделник от 20:00 часа и да изберат победителя, достоен да бъде „Гласът на България”.

Да спечели формата обаче няма да е достатъчно за гласовития изпълнител, който ще грабне титлата "Гласът на България”. Победителят трябва да отговаря на следните условия:

-Победителят трябва да говори английски (средно ниво)
-Трябва да кандидатства и получи Американска F–1 студентска виза и валидна форма I-20

Като част от наградата, bTV Media Group осигурява:

- Такса за университета, която включва и настаняване
- Транспортни разходи (самолетен билет)
- Разходи по получаване на виза
- Дневни пари