Победителката в осмия сезон на „Гласът на България“ с първи самостоятелен концерт

Победителката в миналогодишния сезон на „Гласът на България“ - народната певица Петя Панева, представя първи самостоятелен концерт, наречен “Ясна Зорница”. Той ще е на 23 декември в зала 1 на НДК. В програмата са включени емблематични народни песни, аранжирани специално за събитието от композитора Георги Андреев, който ще дирижира целия концерт. Ще участват също врачански симфоничен оркестър и солистите на ансамбъл "Филип Кутев", както и други популярни изпълнители.

Изпълненията на Петя Панева са възраждане на най-добрите традиции на българския народен песенен фолклор, които са се запазили през столетията, изпети от нея брилянтно, с чисто и неподправено звучене", казва Георги Андреев. 

Петя Панева пее от 4-годишна на различни сцени. Завършва НУИ “Добри Христов” във Варна със специалност ударни инструменти и висше образование в НМА “Панчо Владигеров”. Била е част на хор “Ваня Монева”, както и негов солист. Две години е пяла в ДФА “Филип Кутев”. През 2019 участва в турнето на Нешка Робева “Шоу без име”. Има съвместни изяви с един от най-големите кларинетисти на България - Иво Папазов-Ибряма. С нейно участие са многобройни записи на БНР с оркестъра за народна музика.

Петя Панева е победител в осмия сезон на “Гласът на България”, а тази неделя, 4 декември, когато е големият финал на сезон 9, тя ще връчи наградата на новия победител!