Победителката в “Гласът на България” 2019 - NIYA с дебютен албум

Победителката в “Гласът на България” 2019 NIYA вече е готова с дебютния си албум. Late On Time ще бъде достъпен в стрийминг платформите от 27 юли 2022, а почитателите на певицата могат още сега да чуят първия сингъл от него No Time. 

Албумът съдържа 7 песни в типичните за NIYA комбинация от стилове и е реализиран с подкрепата на Национален фонд “Култура”. Поп, alternative, щипка R&B са само чатук. ст от стиловете, които слушателите могат да разпознаят. По музиката и аранжимента работи Петър Йотов, като в аранжимента на някои от песните се включва и Волен Милчев. Текстовете са дело на самата NIYA, Даниел Иванов, Ина Червенова и Джейми Макдоналд. 

Със сигурност за всеки изпълнител първият албум е особено специален, такъв е за мен Late On Time. Името на албума никак не е случайно. Той ми отне доста повече време, отколкото очаквах, но въпреки това мисля че идва точно на време. През двете години работа по него концепцията ни се промени почти изцяло. В началото започнахме с една идея, но после се оставихме емоциите да ни водят, докато не се получи нещо, което самите ние харесвахме изцяло. Вълнувам се, че съвсем скоро хората ще могат да го чуят, защото за един млад изпълнител е особена отговорност да премине от кавъри към авторски песни. С тях заставаш зад своите думи, а не зад думите на някой друг. Благодаря от сърце на всички, които бяха до мен в процеса.” - споделя младата изпълнителка. 

Представянето на албума ще бъде на 28 юли (четвъртък), 19:00 часа в SOHO Sofia. Желаещите да си закупят албума на CD носител ще могат да го направят на място, а всички закупени албуми на събитието ще бъдат лично разписани от NIYA. 

Тук можете да чуете Nо Time.