Петя Панева е големият победител в осмия сезон на “Гласът на България” по bTV

21-годишната Петя Панева от отбора на Галена е големият победител в осмия сезон на „Гласът на България“ по bTV. Без да изневери на любовта си към българския фолклор в нито един от етапите на състезанието, тя пребори изключителната конкуренция в лицето на останалите финалисти. В неделната вечер, Петя убедително грабна сърцата на зрителите на bTV и получи най-много sms-и в своя подкрепа.

В последния епизод на един от най-силните сезони в историята на музикалното шоу досега, „мъничката Петя с огромния глас“, се представи блестящо и в трите кръга на финала. В първия етап тя пя в дует с Деси Добрева, а двете варненки представиха впечатляващ вариант на песента „Катерино моме“. Във втория кръг, когато от шестима участници в състезанието останаха четирима, Петя представи песента „Аврам Зорница“, с която в началото на сезона „обърна“ и четирите стола на треньорите – Галена, DARA, Иван Лечев и Любо Киров. В последния вокален двубой, в който се изправи срещу другия сериозен претендент за титлата, също от отбора на Галена – талантливият Георги Костадинов, тя изпя емблематичната песен на Янка Рупкина - „Калиманку Денку“, с която сложи върхова музикална точка на сезона и го спечели повече от убедително. Титлата „Гласът на България“ и чекът за 50 000 лева й бяха поднесени от миналогодишния победител – Георги Шопов.

За финалното си изпълнение момичето, което разплака с магичния си глас не един и двама от треньорите през сезона, беше облечено с оригинална кенарена бяла риза, подарък от нейния баща. А в първите секунди след победата й цялото й семейство се втурна на сцената, за да я прегърне и поздрави. Освен със страхотни и много силни участници, осмият сезон на „Гласът на България“ ще бъде запомнен с историческия финал, в който един срещу друг се изправиха двама участници от един отбор – този на Галена, а с победата на Петя бе нарушен и „победният ход“ на Мастър Лечев, който цели три пъти досега беше треньор на победителите в шоуто.

Много съм щастлива и благодаря на всички, които подкрепиха българска народна песен. С това мисията ми да пробудя фолклора успя“, сподели развълнувано Петя Панева, минути след като бе обявена за победител. „Благодаря и на Галена, че ми даде тази увереност да отстоявам позицията си и да „не отстъпвам“ от българския фолклор, който нося в сърцето си“, добави още тя.