Първи женски дует на сцената на „Гласът на България“

По-малко от три седмици преди началото на супер битките, менторите избират последните таланти, с които да сформират своите отбори. Поли, Камелия, Графа и Иван Лечев стават все по-взискателни към участниците и рядко са единодушни в оценките си. Треньорите имат по няколко свободни места в отборите си и се борят да ги запълнят с най-изявените музикални таланти в кастингите на тъмно.

На 25 март Рут Колева ще влезе в ролята на специален пратеник на шоуто, за да зарадва една от най-верните си почитателки с покана за участие в кастингите. В събота зрителите ще видят още историята на един разкаял се баща, който се опитва да върне доверието на дъщеря си с музикално послание. Първи за този сезон женски дует ще разчувства Поли и тя ще покани Графа на танц по време на изпълнението им. Преди да излезе на сцената, ученичка от музикалното училище в Плевен, ще направи импровизация със своя брат, като съчетават народна музика с бийтбокс.

Две талантливи момичета, започнали музикалния си път във вокална формация „Бон Бон“ ще излязат на сцената на шоуто, но дали Поли Генова ще разпознае гласовете на бившите възпитанички на групата си? Международната квота ще бъде запълнена от две момичета от смесени бракове, които в момента живеят и учат в Англия, но са се върнали у нас специално за участието си в шоуто. Студентка от музикалната академия, която е позната на треньорите и с гласовите си данни конкурира световната звезда Адел, ще се бори да влезе в отбора на любимия си ментор.

Един от най-тежките и разпространени проблеми при младите момичета днес  – анорексията, отново ще бъде тема в представянето на екстравагантна участничка, която дълго време се бори с коварното психическо заболяване. Вече в ремисия, тя ще разкаже за тежката борба за оцеляване, която минава през любовта й към музиката и желанието й да помогне поне на един човек да се усмихне.  

Тийнейджър с опит от участия в музикални риалити формати ще предизвика Графа да обещае, че ще си направи татуировка – затворническа котва, ако не успее да го спечели в отбора си. Дали след неговото изпълнение Графа ще получи първата рисунка на тялото си и кой от менторите ще се наеме да изпълни обещанието му, ще стане ясно в събота, 25 март, в 20.00 часа.

Успехите на „Гласът на България” излизат извън рамките на шоуто. Само за една седмица над 55 000 хиляди почитатели на най-гледаното музикално риалити у нас са свалили специално разработените за шоуто анимирани Non-Viber стикери. Стикерите са вдъхновен от най-успешното музикално шоу у нас и от творчеството на треньорите, и водещите. Графа, Иван Лечев, Камелия, Поли Генова, Павел и Венци са част от общо 23-те стикера, които всеки желаещ може да си изтегли напълно безплатно до края на формата и да използва неограничено в мобилното приложение на Viber. Освен със стикери, „Гласът на България” вече може да се похвали и със собствен чат, с което шоуто влезе в историята, като първото българско предаване със собствен Viber бот.