Първи вокални двубои и ново правило в „Гласът на България“ обръща всички планове, представи и очаквания - тази неделя от 20 ч. по bTV

Тази неделя в „Гласът на България“ предстоят първите вокални двубои, изпълнени със силни емоции, усмивки и сълзи, победи и раздели, и едно чисто ново правило за сезона - правилото на НОН СТОП кражбите! С неговото въвеждане и то в един от най-вълнуващите етапи на музикалната надпревара, дуелът между участниците ще стане още по-интересен и неузнаваем, и до последния момент „нищо няма да е за последно“. След всяко изпълнение и решението на треньора кой да продължи напред, останалите треньори ще могат да „откраднат“ отпадналия участник, като няма да имат ограничение в броя на „кражбите“. В същото време „откраднатият“ участник ще получи уникален шанс да продължи в шоуто и ще заеме определеното му място в бекстейдж. При всяка следващата кражба, шансът за оставане в шоуто ще сменя своя притежател - столът ще трябва да се освободи за новия „откраднат“ и първият, който го е заел ще напусне шоуто завинаги.

Невероятните участници, треньорите и всички пред екраните, гарантирано ще изпитат пълна палитра от емоции по време на вокалните двубои, а напред в „Гласът на България“ ще продължат само най-добрите. Този етап е последният, в който треньорите ще имат решаваща дума. След него всичко ще бъде в ръцете на зрителите.

В неделя вечерта треньорите за първи път ще се срещнат с отборите си и ще ги запознаят с помощник треньорите, които са избрали да ги подкрепят. Очарователната DARA, ще се довери на талантливата Михаела Маринова, а бляскавата Галена ще заложи на изключителната Деси Слава в подготовка на участниците. Гласовитият Любо Киров ще покани в своя подкрепа разкошната Нина Николина, а Иван Лечев ще гласува най-високо доверие на оперната ни звезда - Александрина Пендачанска. Всяка от тези невероятни дами ще се включи в подготовката на вокалните двубои с огромно удоволствие и отговорност, и с готовност да даде най-доброто от себе си на всеки един от участниците.

А най-големите емоции ще са за тях – участниците, които ще оставят буквално без дъх с изпълненията си всички в залата и пред екраните. В първия епизод от вокалните двубои 16 уникални певци ще се изправят един срещу друг на голямата сцена на „Гласът на България“, разпределени в 8 двойки. От отбора на DARA във вокален двубой ще се изправят: Виктория Манева и Жаклин Таракчи, Люба Илиева и Силви Филип. От отбора на Галена двубоите ще са между: Александър Петров и Даниела Николова, Няголета Желева и Теодор Стоянов. От отбор на Любо Киров един срещу друг ще бъдат: Мирела Кънева и Борислав Николов, Калоян Николов и Радостин Василев. А от отбора на Иван Лечев с голям хъс ще се състезават Гергина Пейкова и Мириям Мовсесян, Ангел Добрев и Марин Фоварк (Франция).

Предстои един от най-емоционалните и вълнуващи епизоди, в който сълзите от радост и изненада ще са не само в очите на участниците, но и в тези на техните треньори. Битките ще са на извънземно ниво, а конкуренцията на сцената ще става все по-голяма. Не пропускайте емоцията „Гласът на България“ в неделя от 20:00 ч. по bTV, а за повече новини и ексклузивни срещи в бекстейдж гледайте на glasat.btv.bg, в социалните мрежи и you tube канала на предаването.