Първи елиминации във финалния етап от надпреварата в "Гласът на България"

В неделя - 30 ноември, от 20 часа bTV излъчи осминафинала в третия сезон на "Гласът на България". Във всеки отбор останаха само по четирима участници, а след този петък - 5 декември, от 21:30 часа ще намалеят с по един изпълнител. Подобно на досегашните специални издания на шоуто, един участник ще бъде спасен от зрителите, един от треньора, а останалите двама ще се изправят в директен двубой.

За разлика от предишното специално шоу, този петък в трудния за менторите момент на взимане на решение те няма да имат съветници и ще трябва да се справят сами. Първи на сцената ще се качи отборът на Орлин Горанов - Петър Рангелов, Ана Пешева, Сабина Донева и Тюркян Исмаил. До този момент Петър и Тюркян се откроиха като фаворити на зрителите от този отбор, но Анна Пешева получи от Орлин Горанов признанието, че пее като дива, а Сабина има достатъчно "свои неща", които я правят незабравима.

Втори на сцената ще се качат четирите грации от отбора на Наско, които откриха заедно със своя ментор осминафиналния концерт. Както рокаджията нееднократно е споделял, неговият отбор е най-разнообразният и всяка една дама е много силна в конкретен стил. Дали късметът на Ати в личен план ще се пренесе и в "Гласът на България", дали феновете на отпадналия Дани Чуков ще гласуват за неговата приятелка от детските години Стефани или силният музикален ген на Яна Каменова и огромната агитка на Мария Маринова са повлияли на гласуването, зрителите на bTV ще разберат в петък вечер.

Отборът на Миро, в който също останаха само дами, ще се качи трети на сцената. Християна Дънкова, Светлана Чепразова, Зоя Мутишева и Невена Цонева отново ще тръпнат в очакване, но за една от тях състезанието ще приключи в петък вечер. Дали това ще е любимката на зрителите в отбора – Невена, или подкрепяната и от далечна Украйна "българска роза" Светлана Чепразова, или гласовитата перла Зоя Мутишева, или обляната от светлина Християна Дънкова ще има по-голям късмет, предстои да стане ясно на 5 декември по bTV.
 
Последни тежката дума на зрителите ще чуят четиримата изпълнители от отбора на Десислава - Асен Михайлов, Ивета Костова, Виктория Пенева и Кристина Иванова. Ще има ли отново късмет Кристина или Ивета, Виктория и Асен са се справили по-добре, зрителите на bTV ще видят в петък вечер в специалния епизод на "Гласът на България" от 21:30 часа.