Оспорвана битка за треньорската корона в новото издание на „Гласът на България“ по bTV

Остават броени седмици до старта на най-успешното музикално шоу у нас „Гласът на България“, което с новия си пети сезон ще разбие представите на зрителите за телевизионно риалити. Много скоро феновете на световния формат у нас ще имат възможност да наблюдават дебюта на 100 вокални таланти с техните житейски истории и уникални гласове.

Официално започна и битката между любимите на всички зрители треньори Графа, Иван Лечев, Поли Генова и Камелия да привлекат в своя отбор участника, който ще спечели „Гласът на България“ 5. В ефира на bTV стартира рекламен клип на шоуто, който обещава новите епизоди на „Гласът на България” да бъдат изпълнени с повече динамика, изненади, хумор и забавни номера между треньорския квартет. Емоционалният заряд, който носи видеото, се допълва от музиката към него, която е написана специално за клипа. Неин автор е Иван Лечев, който успява в ноти да разкаже за духа на петия сезон. Промо видеото загатва за хъса и амбициите,  с които Лечев, Графа, Поли и Камелия ще влязат в надпреварата за гласове. Битката между треньорите ще е по-напрегната, но и по-забавна от миналия сезон, защото амбицията, с която се впускат менторите в шоуто, ги кара да влизат в спорове, да се смеят, плачат, удивляват и страдат наравно със своите таланти.

Началото на видеото показва рок легендата Иван Лечев с корона на главата, който седи в култовия червен стол, и се наслаждава на победата си от изминалия сезон като треньор на победителя Радко Петков. Поли Генова, Графа и Камелия правят всичко възможно, за да откраднат короната от Лечев, като всеки един от тях използва различни трикове и е готов на всичко, за да положи на главата си символа на победата.

„Новият сезон ще е много по-оспорван, защото четиримата придобихме опит, познаваме се и си станахме по-близки. А хората, когато си станат по-близки, стават по-откровени по между си и мисля, че ще има сериозни битки между нас самите ментори.  Няма да си дам короната лесно. Другите ще трябва да се борят за нея“, коментира Лечев пред bTV.

Някои новости в регламента също ще помагат за оспорваното съревнование, ще стимулират конкуренцията и ще допринасят за драматичен хъс за победа. „Вярвам, че ще срещнем и ще чуем гласът, който ще ни разбие всички и аз ще се боря да бъде в моя отбор. Този сезон ще бъда бомба със закъснител”, споделя амбициите си Влади Ампов-Графа.

След успеха на четвърти сезон на „Гласът на България” на предварителните кастинги за сезон 5 се явиха 3 000 кандидати от над 10 държави по света. Най-добрите от тях вече са избрани, така че да отговорят на още по-високите очаквания към предаването. В пети сезон, освен със солови изпълнители и дуети, шоуто ще изненада своите фенове и с трио формации, които според новите правила ще имат право да влязат в надпреварата за наградата от 50 000 лв., но без гаранцията, че ще продължат в шоуто в оригиналния си състав.

Петият сезон на „Гласът на България“ стартира през пролетта на 2018 г. по bTV. Водещи за втора година са супер успешното хип-хоп дуо Pavell & Venci Venc’.

 

Може да гледате промоционалния клип тук.