Нови блок бутони в „Гласът на България“ изострят битката за победа

Най-гледаното шоу за 2018 година у нас „Гласът на България“ ще изненада зрителите с обновен регламент. В сезон 2019 на световния музикален формат конкуренцията между треньорите ще бъде още по-оспорвана. По време на първия етап от шоуто - кастингите на тъмно, в допълнение към добре познатия червен бутон, пред Камелия, Михаела, Графа и Иван Лечев ще бъдат разположени и допълнителни блок бутони, на които ще са изписани имената на другите треньори. С новите бутони всеки от треньорите ще има възможност един път да блокира колегите си и така да ги лиши от възможността да спечелят желан участник за отбора си. Блок бутоните могат да се използват по веднъж от всеки треньор само по време на кастингите на тъмно. За още по-голяма конкуренция само един треньор ще има възможност да блокира колегите си по време на изпълнение, през това време бутоните на колегите му ще бъдат деактивирани.

При всеки треньор, под добре познатия червен бутон, ще са разположени три бели блок бутона. Върху тях ще са изписани имената на тримата негови колеги и ще са зачеркнати с червена линия. Когато треньорът чуе изключителен глас и категорично не иска да допусне възможността талантът да отиде в отбора на колега, ще може да натисне бутона с името на съответния треньор. По този начин ще блокира възможността за трансфер на таланта в съседен отбор и едновременно с това ще завърти стола си към участника, който го е впечатлил. 

Всеки треньор ще може да разбере, че е блокиран, само ако се обърне към таланта, чийто глас е харесал. Щом се завърти на стола си, думата „Блокиран“ ще се изписва с червено на светлинната му пътека.  Ако обаче блокираният треньор не се обърне към таланта, заради който е блокиран, блокиращият го треньор губи възможността за още един подобен „удар под кръста“.

Какво предстои в новия сезон, който стартира в ефира на bTV на 24 февруари от 20 часа, вижте тук.