Никола Константинов вече е в отбора на Поли Генова

Предпоследният епизод от вокалните двубои завърши с неочаквани рокади в отборите на менторите. Графа предпочете да продължи към супер битките със Зорница Славова, вместо с гласовития Никола Константинов, след като младото момче не успя да преодолее емоциите и адреналина на сцената и изпълнението му не бе на висотата на очакванията. В последните секунди, преди да слезе от сцената на шоуто завинаги, Поли Генова натисна своя червен бутон и го спаси от отпадане. „Да се явя в „Гласът на България“ е най-смелото нещо, което съм правил в живота си“, коментира Никола.

В сблъсъка на два от най-изявените таланти от отбора на Графа - Кристиана Петкова и Илона Иванова, и двете доказаха, че са родени певици и успяха да си запазят място за супер битките. Графа избра Кристиана Петкова, а Илона бе спасена от Иван Лечев, когото тя нарече „моят музикален баща“. След решението му да открадне Илона и да задържи Драгомир Драгиев, Лечев вече има 7 попълнения в отбора си и само едно свободно място, за да е готов за супер битките. Без възможност за нови кражби е Поли Генова, която изправи двама от най-младите участници в отбора си - Ива Тодорова и Александър Иванов, пред предизвикателството да изпеят непозната за тях песен от 90-те години „Вярвам в теб“ на „Киора“. След тяхното изпълнение тя избра да продължи с Ива Тодорова, а Александър бе спасен от Графа, за когото това е първа от възможни две кражби. Графа е единственият треньор, който може да добави някое свежо попълнение в отбора си в последния епизод от вокалните двубои следващата неделя. В отбора на Камелия продължават да пеят Милена Цанова и Беатрис Демирова и при нея възможността за кражба вече не съществува. Освен музикални предизвикателства на сцената на „Гласът на България“ през изминалата седмица участниците получиха и шанса да се запознаят лично с някои от най-големите музикални звезди в света. В петък вечер, минути преди концерта на Омара Портуондо от „Буена Виста Сошъл Клъб” три от участничките в шоуто "Гласът на България" – Мария Димова, Илона Иванова и Яна Чакалска, имаха възможността да се срещнат с кубинската звезда. Срещата им беше изключително емоционална. Омара ги посрещна с песента „Моя страна, моя България”, а те пък изпяха емблематичната песен „Гуантанамера” в нейна чест. Яна Чакалска впечатли звездата с уменията си по испански и дори си говори лично с Омара на родния й език. „Успях да си открадна много топлота, много приятно чувство и един пример за това как човек трябва да вярва, да работи и да не спира да бъде позитивен за да може да се развива и да постига мечтите си. Това каза тя-мечтите се сбъдват”, коментира след срещата Илона Иванова.

След концерта си в София в неделя вечер Натали Имбрулия се срещна с отбора на Поли Генова в лицето на Сара Сюзет, Дея Майсторска, Симона Загорова, Явор Велчев, Ива Тодорова. По време на срещата Поли нарече своите участници „печелившия отбор“, а всеки от тях успя да зададе въпросите си към австралийската певица. Срещата се оказа съдбовна за филипинката Сара Сюзет, която разказа, че е писала дипломна работа именно за творчеството на Натали Имбрулия. „След като минете през музикален формат, като „Гласът на България“ вие ще сте абсолютно готови за голямата сцена“, обясни звездата, която отдели повече от предвиденото време за срещата и даде личен автограф на всеки от участниците.