Най-младата фокусничка в света, народна певица и готвач продължиха в "Гласът на България"

Изключителни музикални таланти с вълнуващи житейски съдби и интересни професии спечелиха едни от последните места в отборите на треньорите в „Гласът на България“ в неделя вечер. Камелия, Михаела Филева, Графа и Иван Лечев влязоха в сблъсък за участници, с които да продължат напред към етапа на битките в шоуто.

В предпоследния епизод от кастингите на тъмно в сезон 2019 Графа триумфира, като успя да спечели за отбора си две талантливи момичета, които заслужиха четири обърнати стола и възможността да избират между четиримата треньори. Първа към тима на Графа реши да се присъедини 17-годишната Владилена Тодорова, а малко след това продуцентът се пребори и за най-младата фокусничка в света - 18-годишната Деница Петрова. Участничката е родена в семейство на илюзионисти и родителите й я качват на сцената, когато е само на 3 години. 15 години по-късно Деница сбъдна мечтата си да се занимава с музика и избра да продължи в шоуто с треньор Графа.

По две нови попълнения в отборите си записа и нежната половина от треньорския състав - Михаела Филева и Камелия, след като колегата им Иван Лечев обяви края на женското царство в шоуто. Повод за думите му стана опитът на Камелия да насочи пожеланата от Михаела Невена Александрова към отбора на Графа. 15-годишната участничка все пак предпочете да продължи участието си в отбора на Михаела, където вече е и професионалният готвач и любител певец Георги Терзиев от София. Той избра да се яви на кастингите с баладата на Графа „Дори да простиш“, но не спечели симпатиите на автора й. „Заформям сладък отбор!“, гордо коментира Михаела, след като Георги изненада журито с приготвена от него торта.     

Камелия бе предпочетена за треньор от родената в Солун Стела Гурцилиду и от 22-годишния фронтмен на варненска група Кирил Хаджиев – Тино. Той успя да впечатли трима от треньорите с разпознаваемия си тембър. „Вибрацията на гласа ти ми действа много интересно. Ти си автентичен, различен, в теб има магия, която действа не само на жените“, коментира Камелия след безупречното му изпълнение на песента Sweet Dreams.

Кулминацията на шести епизод от кастингите на тъмно бе народната песен „Брала мома ружа цвете“, което младата Пирина Христова избра да направи, облечена в народна носия. Кръстената на красивата българска планина Пирин, участничка успя да трогне до сълзи рокаджията Иван Лечев, когото посочи за свой треньор.

„Когато това момиче запя, все едно ме хвана за сърцето. Пирина, ти ме просълзи. Не виждам защо „Гласът на България“ да не е народна певица“, коментира двукратният носител на короната в шоуто.

Как участници и треньорите разпускат преди края на кастингите на тъмно и какво се случва зад кулисите на шоуто, седмица преди отборите да бъдат окончателно сформирани? Всичко това и още много допълнително съдържание ще видите в дигиталната рубрика на Елина Марковска „Гласът зад кадър“ тази седмица.