Над 1 400 000 зрители са проследили новите музикални таланти и техните лични истории в “Гласът на България” по bTV

В неделя вечер най-гледаното музикално риалити в България показа нови изключителни таланти и трогателни истории, с които привлече над 1 400 000 души пред малкия екран. По данни на ГАРБ тенденцията младите да търсят забавление в шоуто се запазва, като вторият епизод е бил гледан от над 46% от всички зрители между 18 и 34 години.  

Миналата вечер емоциите от сцената на „Гласът на България“ се пренесоха и в бекстейджа, където една от участничките Миглена Тодорова получи предложение за брак, а малко след 21.00 ч. трогателното изпълнение и драматична история на варненката Виктория Динкова бе проследена от близо 1.6 милиона души. 22-годишната певица разказа, че е била жертва на домашно насилие още от най-ранните си детски години, заради което на 17 години решава да избяга от вкъщи. Признава, че успява да оцелее благодарение на музиката, която й дава сили да лекува травмите и да поиска едно по-хубаво бъдеще за себе си. Виктория избра да продължи напред в шоуто в отбора на Поли Генова.

Във втори епизод на шоуто Камелия привлече впечатляващ нов участник за отбора си – 19-годишната Никол Тодорова, която разтърси сцената с най-силното изпълнение за вечерта. Младото момиче се превъплъти в световноизвестната Адел не само с глас, но и с визия, а изпълнението й беше толкова въздействащо, че успя да разплаче най-добрата й приятелка Симона Загорова. Именно звездата от четвъртия сезон на „Гласът на България“ убеждава Никол да се яви на кастингите, защото е родена певица. Твърдението й се доказа, след като всички треньори се обърнаха и поискаха Никол в отборите си. Иван Лечев побърза да заяви, че „това момиче не само има глас, това момиче може да пее“ и да обещае, че един ден тя ще има албум и той ще си го купи. Никол обаче избра да се присъедини към отбора на Поли Генова.

Желанието на Иван Лечев и Поли Генова да се появи участник, който „да ги удари по главите“, също се сбъдна тази неделя, когато на сцената нежната и крехка участничка Вики реши „да се позабавлява“, изпълнявайки новия хит на Тейлър Суифт „Look what you made me do“ в хеви метъл вариант. Интерпретацията й беше посрещната с шок от Камелия и Графа, а Поли през цялото време се криеше в стола си и коментираше, че Вики е способна да озвучава филми на ужасите. Единствено Иван Лечев се оказа безстрашен и натисна бутона, за да я пожелае в отбора си.

Бурни емоции предизвикаха и изпълненията на две 15-годишни момичета - Симона Захариева, която Камелия обяви за финалист, но тя избра отбора на Графа, и Деница Караславова, която с красотата и увереността си впечатли цялото жури, а напред продължава в отбора на Поли.

Един от по-самоуверените и убедени в таланта и качествата си кандидати бе актьорът Александър Христозов, който с глас и усмивка закова на стола Камелия с изпълнение на класиката на Сам Кук „A change is gonna come“.  Освен, че се изявява в театъра, той е снимал и редом до световни звезди от ранга на Келан Лъц и Джейсън Стейтъм, а в „Гласът на България“ избра да продължи в отбора на Иван Лечев.

Вокалистът на групата „Фънки миракъл“ Симеон Желязков се оказа сред кандидатите, които впечатлиха безапелационно и четиримата треньори. Те се обърнаха още преди да са го разпознали. Вече лице в лице с него, първа от журито го разпозна Поли Генова, а Иван Лечев коментира, че е чувал Симеон да пее и по-добре, но също го пожела в отбора си. „Аз съм фен. За мен ще е чест и удоволствие да си в моя отбор“, обяви Графа, с което явно успя да спечели един от професионалистите от този сезон в отбора си.