MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютен албум края на май

Да яхнеш вълшебно летящо килимче, да препускаш с него из пролетна гора, свежият полъх на вятъра да подмладява лицето ти… Това е усещането когато слушате песните от дебютния албум на MIRAIN. Името на младата и талантлива вокалистка е познато на публиката от последния сезон на „Гласът на България“ по bTV, където MIRAIN стига доста напред. Сега тя слага началото на нов етап в кариерата си – дебютен албум с концерт и стрийминг в цял свят!

Премиерата на албума ще се състои на 31 май в столичен клуб Sofia Live Club, а на концерта се очаква да присъства самата Мария Илиева, която беше ментор на MIRAIN в последния сезон на „Гласът на България“.

MIRAIN е автор както на музиката, така и на текстовете към песните в албума с емблематичното наименование “Clear”, а аранжиментите са поверени на Иван Шопов – музикант, продуцент, композитор, художник, естет и новатор. Той е и музикален продуцент на албума. В „Clear“ са смесени инди, електронна музика, поп и други музикални стилове. Албумът е експресия на чувства и случки и носи в себе си искреност.

Специални гост-музиканти на представянето на албума ще са двама забележителни артисти: популярният млад китарист -  Илин Папазян – Ниньо и виртуозът Иво Александров (Freakcello).

MIRAIN започва да пее още на 4-годишна възраст, а на 14 години пише първата си авторска песен. Тази песен също е част от албума „Clear“.

През 2023 г. момичето се записва за кастинг в „Гласът на България“, където попада в отбора на поп дивата Мария Илиева.

 

Чуйте и вижте „Clear“ тук.