Михаела Филева и Иван Лечев избраха своите финалисти в "Гласът на България" по bTV

Шест изключителни вокални таланти бяха избрани от своите треньори за финалисти по време на първите „Нокаути“ в „Гласът на България“ в неделя вечер по bTV. За последен път в сезон 2019 Михаела Филева и Иван Лечев имаха правото да посочат най-добрите участници от своите отбори, с които да продължат към концертите на живо – последният етап от музикалната битка в най-гледаното шоу у нас. Двамата треньори влязоха в най-напрегнатия момент от предаването с отбори от по седем души, като след индивидуалните изпълнения на сцената, те избраха на финал да отидат Христиан Ненов, Вениамин Димитров и Надежда Александрова от отбор Михаела, и Ива Георгиева, Симона Симеонова и Николай Воденичаров-Никеца от отбор Лечев.

Първото издание на „Нокаутите“ се превърна в истинско психологическо изпитание, както за участниците, така и за треньорите, а най-емоционална в реакциите си бе Михаела Филева, която плака на сбогуване с талантите си.

„Водещите на шоуто казват, че най-нажеженият стол е №3, но всъщност най-горещ е столът на треньора, защото изборът не е лесен. За концертите на живо искам да взема стабилни хора,  родени победители“, коментира Михаела Филева, която реши да остави без право на място двама участници от отбора си - Христиана Рандева и Гергана Цакова. Заедно с тях от отбора на най-младия член на журито си тръгнаха Калоян Николов и Диди Бунтова.

Като недостатъчно убедително Лечев прецени представянето на Василена Караманлиева, която също напусна шоуто без да седне на някой от горещите червени столове. „Късам парче от себе си“, обяви Иван Лечев, когато му се наложи да се раздели и със спортния журналист и фронтмен на група Тодор Ковачев, който се сбогува с амбициите си за финал, заедно с Галя Георгиева и  Антон Гюров.

Нокаутите в неделя вечер бяха открити с изпълнение на 27-годишния Калоян Николов от Бургас, който взе смелото решение да представи собствена интерпретация на песента „Враг“ на Графа. В крайна сметка този дързък ход не му осигури така мечтаното място на големите концерти, но му донесе комплимент от Влади Ампов и признанието на Михаела Филева, че заслужава да продължи напред в музикалния си път.

Първият епизод от най-новия етап в шоуто бе закрит с разтърсващо рок представление на джаз дивата Ива Георгиева, която водещите Pavell & Venci Venc’ нарекоха „последният вокален джедай от отбора на Лечев“. Тя избра да изпее любимата си класика „Purple Rain“, която изпълни с изключителен емоционален заряд.