Михаела Филева блокира Иван Лечев в битка за рок музикант в „Гласът на България“

Трети блок бутон бе използван в битката между треньорите, по-малко от месец след старта на най-гледаното музикално риалити. В кастингите на тъмно в неделя вечер Михаела Филева изненадващо отне на Иван Лечев възможността да прибави още един рок талант към отбора си.

43-годишния Георги Шопов от Варна предизвика буря от положителни емоции в журито и публиката с драматична лична история от детството си и за малко да получи четири обърнати стола. Най-добрият пеещ художник се качи на сцената на шоуто с желанието да даде пример за сила и борбеност на дъщеря си, както и с надеждата да бъде избран да продължи състезанието в отбора на Лечев. Чувайки категоричното му рок изпълнение, Михаела реши да го спаси от конкуренцията на рок музиканти в отбора на колегата си. За тази цел тя натисна блок бутона и стола на Иван Лечев остана неподвижен. На принципа двама се карат – трети печели, изпълнителят от пиано барове предпочете Графа.

С това поредно силно попълнение в тима си, миналогодишният носител на титлата в шоуто вече може да се похвали с най-разнообразните участници. Графа запълни пет от местата за таланти в отбора си, подобно на колежката си Михаела Филева, при която са най-младите и емоционални поп-изпълнители. Камелия вече спечели доверието на три от най-силните женски гласове, а при Иван Лечев, очаквано, са изявените рок таланти.     

Най-желания подарък за 18-ия си рожден ден получи младата Петя Георгиева, която посрещна пълнолетие на сцената на „Гласът на България“. Благодарение на нестандартния си mash up от парчето „Shape оf you“ и три от най-големите български хита за 2019 г., тя спечели овациите на цялото жури, но предпочете да продължи участието си в отбора на Камелия. След успешното й представяне, треньорите я поздравиха с общо изпълнение на „Happy birthday“, а семейството й я изненада с торта на сцената. 

За първи път в историята на българското издание на формата „The Voice of…“, участничка пое риска да се яви на кастингите с класическо оперно пеене. 20-годишната Рут-Констанс Койнарска от Стара Загора доказа таланта, който развива в Музикалната академия и прие поканата да се присъедини към отбора на Михаела Филева. Към тима на поп-дивата се включи и 25-годишният футболист с огромен музикален талант Светослав Георгиев от Варна. 

Най-висока оценка от журито получи младия Омар Джафероски от Скопие, който бе определен като „момчето с ангелски глас, което е родено да бъде на сцена“. С признанието, че е влюбен в гласа му, а и има общи проекти с македонските групи „Слаткаристика“ и „Next time“, Графа спечели доверието и таланта на 18-годишния Омар.