Менторите пеят с полуфиналистите в „Гласът на България“

По-малко от две седмици преди финала на най-гледаното музикално риалити в България, 8-те полуфиналисти ще се борят за място на финала, като разчитат на подкрепата на зрителите. Линиите за гласуване за Кристиан Грънчаров, Яна Сабанова, Сара Сюзет, Симона Загорова, Радко, дуета Димитър и Христо, Кристина Кабадиева и Паулина Горанов ще бъдат отворени от самото начало на втория концерт на живо на 4 юни, неделя, в 20.00 часа. В първата част на концерта всеки от тях ще изпълни по една песен на сцената, като реда на изпълненията няма да бъде съобразен с отборите им. След индивидуалните им изпълнения, техните ментори - Камелия, Поли Генова, Графа и Иван Лечев ще напуснат треньорските си места и ще се качат на сцената, за да изпълнят заедно със своите фаворити, най-големите си хитове. 

Графа ще пее заедно с Яна Сабанова и Кристиян Грънчаров парчето си "Драма Куин". Камелия, Кристина Кабадиева и Паулина Горанов ще изпълнят "Залезът и зората", Поли Генова ще застане рамо до рамо със Симона Загорова и Сара Сюзет, за да изпълнят песента  "If Love Was A Crime", с която Поли спечели 4-то място за България на „Евровизия 2016“ в Стокхолм. Иван Лечев ще свири и пее с Радко Петков и дуета - Димитър и Христо една от любимите си песни - "All For Love".

След общото изпълнение на всеки отбор, се затварят само линиите за гласуване за двамата полуфиналисти в него. Резултатът става ясен веднага, а участникът, получил по-малка зрителска подкрепа напуска шоуто. За да подкрепят своите фаворите, зрителите ще могат да изпращат смс на номер 16 700 с името на участника, когото искат да изпратят на финал, изписано на латиница. Така в края на втория концерт на живо в шоуто ще останат 4-ма финалисти, които на 11 юни ще се борят за титлата „глас на България“ и наградата от 50 000 лева.