Марката „Камелия“

Много народ се изреди в поп-фолка, откакто той стана печеливш бизнес, даже някой ехидно се пошегува, че личните имена вече се изчерпаха и на следващите поколения певици ще им се наложи да използват и фамилиите си. Но въпреки променливите в този жанр, има някои непоклатими величини, с които другите се съобразяват и по които се мерят. Една от тях е Камелия, която е сред треньорите на „Гласът на България“. Албумите й са със златни продажби, участията й са хиляди, наградите – безброй. Но най-впечатляващо в тази изящна блондинка не са наградите, нито безкрайните й крака. По-скоро иронията, откровеността, гордостта, с която носи красивото си 47-годишно тяло; излъчването й на човек, който се наслаждава на живота, но „има топки“ да приеме и тежката му страна. Камелия е истинско доказателство, че успехът е въпрос на характер.

Камелия, какви са впечатленията ти от този сезон на „Гласът на България“?

Той е по-мащабен, има повече участници, интересът към състезанието е по-голям, включително и от хора, живеещи в чужбина. Разнообразието е огромно, явяват се хора с най-различни професии, но наблюдавам и по-подготвени от друг път изпълнители. Определено има надграждане в „Гласът на България“.

Значи има и много талантливи млади певци?

Наистина са много – някои са подготвени старателно от професионалисти, други разчитат само на природна дарба, удоволствие е да ги слушаш.

Може ли добрата подготовка да компенсира липсата на природен талант?

В един от дните на прослушването Иван Лечев спомена формулата „1% талант, 99% труд“. Да не подценяваме дарбата, но моята практика и впечатления от успели хора в спорта и изкуствата, показват, че талантът никога не е достатъчен, ако не положиш усилия, търпение, постоянство, за да го развиеш. Ако разчиташ само на природните дадености, колкото и да са невероятни, започваш да се разглезваш, да се отпускаш, не се научаваш на дисциплина и отговорност. 50/50 е най-добрият баланс между талант и работа.

 

Цялото интервю в „Жената днес“ може да прочетете ТУК.