Мария Илиева със специална награда за цялостен принос към RnB музиката в България

Със своя дългогодишен принос към развитието на RnB културата в България, както и с откриването и развитието на млади музикални таланти у нас, Мария Илиева безспорно заслужи специалната награда на журито на Българските RnB награди. На церемонията се отличиха артисти, чиито имена будят възхищение в  ценителите на качествения соул и RnB.

Приемайки наградата Мария Илиева благодари на организаторите и журито за това, че чуват, виждат и оценяват всичко, направено от нея през годините и призна, че това за нея е много голям комплимент. „Ако съм успяла поне с една песен да вдъхновя някого да прави музика, значи съм си свършила много добре работата,” сподели тя от сцената. „Да съм вдъхновител за хора, които вдъхновяват мен, е най-голямото щастие и най-големият двигател да продължа нашата мисия – българската музика да я има по точно този начин – да представя една красива естетика, да повишава духа, културата, познанието и финото отношение към изкуството.”

Мария Илиева завърши речта си с обещание, че 2023 г. ще е много силна за нея – и няма как да не е така. Само преди няколко дни стана ясно, че тази година тя ще заеме един от треньорските столове в юбилейния десети сезон на „Гласът на България”. Номинирана е и в две категории за Годишните музикални награди на БГ радио - за БГ изпълнителка и за БГ текст на изцяло авторската ѝ песен „Любов”. Мария ще представи и чисто нов сингъл по време на церемонията. Наесен пък я очаква национално турне, подробности за което ще обяви съвсем скоро.

 Снимки: Веселин Милушев