Мария Илиева: С всеки следващ сезон на “Гласът на България” се изумявам колко талантливи пеещи хора има тук. Този сезон са особено много!

Мария Илиева е сред най-успешните изпълнители на съвременната българска популярна сцена. Певица, автор и продуцент, от над 20 години тя е сред най-изявените артисти, отличаващи се със забележителен талант, ярък глас, автентичен стил и въздействаща личност, което ѝ печели безапелационната адмирация на публиката и медиите и ѝ носи най-висока оценка от музиканти от всички поколения.

С над 30 №1 сингъла и над 30 награди за музика и стил, Мария Илиева се превръща в мерило за качество, което надгражда рамките на българската поп сцена. Тази година тя влиза в треньорския състав на най-обичаното музикално шоу в ефира на bTV  – “Гласът на България”, чийто десети сезон предстои след броени дни.

Вижте част от интервюто на Мария пред Lifestyle.bg в навечерието на старта на шоуто - на 10 септември от 20:00 ч. по bTV:

 

Тази неделя започва „Гласът на България“. Какви са впечатленията от кастингите и първите записи на предаването?

С всеки следващ сезон на “Гласът на България” се изумявам колко талантливи пеещи хора има тук. Този сезон са особено много! Явиха се голямо количество млади хора, тийнейджъри, които пеят овладяно, зряло, с впечатляваща вокална техника! Изумително е! Снимките протичат с лекота, екипът на предаването е прекрасен, приеха ме с много топлина и внимание и се радвам, че имам възможност да работя именно с тях!

За какви гласове ще се борите "на тъмно"? Има ли значение за вас дали участниците пеят народна музика, поп, рок, фолк или друг жанр?

За добрия глас жанрът няма значение. На кастингите на тъмно аз успях да събера отбор от разнородни таланти - имам поп, рок, фолк, джаз и оперни гласове!

Какви са най-ценните уроци, на които учат този вид телевизионни музикални предавания?

Музикалните предавания дават зашеметително бърза популярност на участниците. По-важно е те да съумеят да я овладеят и надградят извън рамките на формата. Снимачният процес показва нагледно какъв огромен екип е нужен, за да се направи качествена продукция - гримьори, фризьори, стилисти, озвучители, оператори, осветители, музиканти, редактори, режисьор… Много участници не си дават сметка за това и ако мога да им дам един съвет, той е да не приемат популярността за даденост. Трайната слава е следствие от огромно посвещение, постоянство, неспирна работа и привличане на правилния отбор съмишленици.

Какво да очакват феновете ви в близко бъдеще? Върху какво работите в момента?

В момента работя усилено върху националното ми турне “Любов”! Стартираме на 02.10. от гр. Видин и ще минем през 14 български града. Грандиозният финал ще е на 06.12. в София, Зала 1 на НДК. С музикантите ми нямаме търпение да ви поднесем запомнящо се шоу с моята музика в нови аранжименти и със страхотна мултимедия. Билетите за всички дати са вече в продажба на EpayGo.bg, Grabo.bg и на всички каси на EasyPay.

Наесен предстои видео премиерата на „Ако утре няма днес“ с Миро, готвя нов сингъл и нови песни, които ще представя в албум през 2024 г.

Смятате ли, че следващият "Глас на България" ще е във вашия отбор?

Сигурна съм! Имам страхотен отбор, безкомпромисни гласове и ярки личности. Всеки от тях е с потенциал на победител.

 

Цялото интервю четете тук.