Любо Киров започна ударно турнето си в препълнения Летен театър във Варна

Любо Киров започна ударно турнето си с концерт в препълнения Летен театър във Варна на 21 юли. В продължение на два часа над 2000 души пяха заедно с един от най-успешните български музиканти, който многократно слиза сред публиката.

На сцената Любо Киров беше с голямата банда и изпълни песните от новия албум „Целуни ме“, както и хитове като „Както преди“, „Летим“, „Забранена любов“ и др. Публиката чу на живо още дуета на Любо Киров с Михаела Маринова „Мога“, както и общата му песен със Стенли „Където няма време“. Началото на концерта постави ALMA, която изпълни акустични и нови версии на авторските си парчета, както и кавъри на големи хитове.

Концертите от турнето „Целуни ме“ продължават в Бургас на 3 август и в Пловдив на 9 август, като билетите за Античния театър в града под тепетата бяха разпродадени седмици преди датата. Финалът на турнето ще бъде на 4 ноември в зала 1 на НДК.

Турнето носи името на новия му албум „Целуни ме“, който беше представен през април. Едноименната песен от албума пък съвсем скоро беше отличена за БГ Песен и за БГ Текст, чийто автор е Любо Киров, на Годишните музикални награди на БГ Радио. В категорията БГ Комбинацията статуетката отново отиде при изпълнителя за песента „Където няма време“, в която си партнира със Стенли и Христо Мутафчиев.

Последната година е изключително силна творчески за Любо Киров. През април той издаде дългоочаквания от всички фенове нов албум „Целуни ме“. Именно на представянето му в София музикантът направи и премиерата на видеото към песента „Усеща се сила“ с кадри от знаковия му концерт в зала „Арена Армеец“, който беше на 26 октомври миналата година.

На 22 май пък Любо Киров излезе на сцената в легендарната лондонска зала Troxy за грандиозен концерт на световно ниво и първи с подобен мащаб за него.

Тази есен той отново ще бъде ментор в предстоящия сезон на „Гласът на България“ по bTV.