Любо Киров, два концерта, музика на световно ниво и близо 8000 души на крака в зала 1 на НДК

 Близо 8000 души станаха част от двата поредни концерта на Любо Киров в НДК на 4 и 5 ноември. Публиката в препълнената два пъти зала 1 преживя на крака музикалното шоу на световно ниво, което създава един от най-големите български изпълнители и което оставя следи.

Ако някой ми беше казал преди време, че ще направим два поредни концерта в зала 1 на НДК, едва ли щях да му повярвам. Но това се случи и се случи значимо, без да правим никакви компромиси, задавайки темпото и чупейки всякакви граници. Благодаря на публиката и на всички, които са с мен“, сподели Любо Киров след концертите.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

С Голямата банда на сцената той изпълни „Целуни ме“, „Усеща се сила“, „Говоря ти сериозно“, които са част от последния му албум, както и любимите на публиката „Летим“, „Ако някога“, „Заедно“, „Знам“ и др. Специални негови гости бяха Станислав Сланев-Стенли („Където няма време“), Михаела Маринова („Мога“) и Поли Генова („Тръгни навреме“).

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Изключително вълнуващо беше участието на световноизвестната цигуларка Дорина Марков, която излезе за първи път от 20 години насам на българска сцена, за да изпълни с Любо Киров песента „Всички пътища водят към теб“.

Билетите за двата концерта в зала 1 на НДК - част от турнето „Целуни ме“, бяха разпродадени месец по-рано.  Лятното турне и концертите в НДК са естествено продължение на грандиозното музикално шоу, което Любо Киров изнесе миналата година в зала „Арена Армеец“.

През 2022 година той направи и първия си мащабен концерт на сцената на легендарната британска зала Troxy в Лондон в присъствието на над 2000 души. Малко преди концертите си в НДК пък Любо Киров издаде биографичната си книга „Всичко е имало смисъл“, с която отбеляза и 50-тия си рожден ден. В момента е ментор за втори пореден сезон в най-гледаното телевизионно предаване  „Гласът на България“ по bTV.

Автор на снимките е фотографът Иван Ерменков за Artvent.