Камелия с първи алтернативен дует в отбора си

Претендентите за титлата „Глас на България“ предизвикаха противоречиви емоции сред треньорите си след поредната доза музикални битки в неделя вечерта. Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев преминаха от силно разочарование до екзалтация по време на третите вокални двубои в най-гледаното музикално риалити. За първи път Графа призна, че не може да предпочете участник, след изненадващо слабото представяне на двама от най-силните му претенденти – беквокалистът Александър Славчев и гласовитата 22-годишна Цветелина Лазова. След вялото общо изпълнение на хита „We don’t talk anymore“ треньорът им предпочете да даде още един шанс на Александър, но коментира отношението им към битката като „недопустимо“.

Причина за далеч по-позитивни емоции стана нестандартният двубой между енергичната Венета Цонева и момичетата от „Трио Вива“. Респектиран от куража на 26-годишната пловдивчанка, Графа взе решение да я запази в отбора си, а момичетата от трио „Вива“ бяха на крачка да отпаднат за втори път на вокалните двубои, след като миналата година напуснаха състезанието именно в този етап. Развитието на таланта им не остана незабелязано и те получиха шанс да продължат, след като и двете жени в журито пожелаха да ги откраднат. Използвайки втората си и последна възможност за кражба,  Михаела Филева спечели триото в отбора си.

Притесненията от подготовката на талантите не подмина и поп-певицата, която до последно трепереше за представянето на Ангел Проданов и Кристина Жечкова. Плахите участници все пак успяха да намерят синхрон в баладата „Perfect“ на Ed Sheeran. Изпълнението им бе определено като „сблъсък на личността над страха“, но по-високата оценка бе дадена на Кристина и тя запази мястото си в отбора на Михаела.

Вярна на провокативния си стил, Камелия организира истински вокален геополитически конфликт, като сблъска в интернационален двубой Александра Кузина от Владивосток и Михаил Димов от Одеса. Талантите покориха сцената на „Гласът на България“ с хита на „Queen“ „Who Wants To Live Forever“. „С гласа си това момче може да разбива лед на Северния полюс!“, възкликна Иван Лечев и Камелия реши да се раздели с Александра и да запази Михаил от Одеса в отбора си.

С истински ураган от позитивни музикални емоции завърши третото издание на вокалните двубои, благодарение на най-запомнящата се музикална битка между дуета Павел и Мартин, и конкурента им Пламен Бонев. Алтернативният им и енергичен кавър на хита на Джордж Майкъл „Faith“ накара треньорите да покажат най-дивата си същност. В бесен танц, Графа изтръгна седалката от стола си, а Михаела и Камелия куфяха боси пред сцената. След като музикалният ураган затихна, Иван Лечев избра в отбора му да продължи опитният Пламен, който преди години стига до полуфинал в „Гласът на Финландия“, а Камелия неочаквано реши да използва първата си кражба и спаси алтернативния дует Павел и Мартин. „От четири година съм в „Гласът на България“, но никой не ме е отвявал така! Не знаех къде съм и коя съм!“, призна след изпълнението им тя.