Камелия и Поли Генова избират своите финалисти във вторите супер битки

Остават 16 изпълнители и само шест места в най-напрегнатата музикална надпревара тази година. Вторият епизод от супер битките в „Гласът на България“ ще бъде последният етап преди сблъсъка на талантите да се пренесе на голяма сцена. За последен път всичко е в ръцете на четиримата треньори. След като миналата неделя Иван Лечев и Графа избраха участниците, с които ще продължат към концертите на живо, на 21 май това ще направят Поли Генова и Камелия. Всяка от тях ще раздели своите участници в два отбора от по 4-ма души, като те ще имат по една минута, за да впечатлят ментора си и да извоюват място в концертите на живо.

От отбора на Камелия на сцената ще излязат Елена Фрейман, Иван Иванов, Беатрис Демирова, Милена Цанова, Паулина Горанов, Цветко Кушев, Ралица Грудева и Кристина Кабадиева. За да продължат в шоуто с Поли, таланта си още веднъж ще покажат Ирена Куцарова, Деа Майсторска, Асен Владимиров, Никола Константинов, Явор Велчев, Симона Загорова, Сара Сюзет и Ива Тодорова. Всеки треньор ще вземе със себе си по трима души, които от 28 май ще се борят за одобрението на зрителите в три поредни концерта. Тази неделя на сцената ще се изяви един от любимците на феновете, момчето с уникален глас – Никола Константинов. Освен че се готви усилено за супер битките, този месец Никола сбъдна и една своя мечта. Благодарение на екипа на предаването, той пътува със своя ментор Поли Генова за Италия, където се срещна със световноизвестното музикално трио Il Volo, които ще пеят за първи път пред българска публика на 30 юни в зала 1 на НДК. На 9 май в Милано Никола се запозна лично с Пиеро Бароне, Иняцо Боскето и Джанлука Джинобле, които оцениха високо изпълнението му в кастингите на тъмно в шоуто.

„Тази среща бе много важна и полезна за Никола, защото му даде една нова музикална посока, която е много близка до неговите възможности, а именно стилът поп опера, с който момчетата от Il Volo добиха световна популярност“, коментира след срещата Поли Генова.

По време на пътуването си в Милано Никола се е запознал и с българската оперна прима Райна Кабаиванска, която също е била впечатлена от таланта му и го е поканила да участва в неин майсторски клас в Италия през есента на тази година.

Повече за срещата на Никола Константинов с Il Volo и запознанството му с Райна Кабаиванска ще разкаже самият той в предаването „Cool…T“ на 20 май, събота.

А дали Никола ще успее да пребори силната конкуренция и да продължи участието си в „Гласът на България“ ще стане ясно в неделя, 21 май, от 20.00 часа.