Извънреден участник в един от отборите и известен изпълнител в последния епизод от кастингите "на тъмно"

"Гласът на България" е за всички българи по света както доказа 21-годишната Светлана от Украйна. Сестрата на Дидо от D2 – Яна, също взе участие в шоуто на най-талантливите певци и попадна в отбора на рокаджията Наско, а дует Expose индивидуално преодоля кастингите "на тъмно".

Първото изпълнение този петък, ще бъде от вида "double blind”. То веднага ще провокира треньорите с ромски език. Миро пръв ще разпознае песента, ще блесне с познанията си пред колегите и дори ще попее. Преди още да е взела решение дали да се обърне Десислава ще направи предположението, че изпълнението е на Гъмзата. За да разбере нещо повече за участникът зад завесата и дали е права в своето предположение, Десислава ще се опита да наруши правилата и да надникне. По нейна преценка мистериозният мъж, обут в червени обувки от хубава кожа за поне 650 лв., все пак ще се окаже Гъмзата. Дали това е така и кой е известният мъж зад завесата, когото треньорите определят като емблема, и на когото Миро ще каже – „Аз не мога да ти дам съвет, ти на мен можеш да ми даваш” зрителите ще разберат в петък от 21.30 часа.

След това изпълнение две млади дами ще изненадат треньорите с парчета на английски и руски език. Начинът, по който едната от тях прави своето представяне кара Наско да възкликне – „Незнам защо, но си представям, че танцуваме валс”. Друга участничка пък трудно ще успее да се включи за изпълнението си, но ще го направи по такъв начин, че ще предизвика двубой между Наско и Десислава. На сцената ще се качи и "придружител на Том Джоунс", който ще смае с второто за вечерта изпълнение на руска песен.

За финал феновете на шоуто ще се насладят на поредица от млади и талантливи изпълнители от Стара Загора. Всички те ще се представят изключително. 34-годишна финансистка ще накара Десислава да разкърши снага на песента „Give Me One Reason”, а 25-годишен кандидат ще хване "последния влак". Младежът, който се яви последен на кастингите, принуди треньорите да създадат прецедент, превръщайки го в 17-и участник в един от отборите. Как се стигна до това решение, зрителите ще разберат в петък вечер - 17 октомври, от 21.30 часа по bTV.