Ивана Албрехт, Мими Иванова, Кристина Димитрова и Светлин Къслев гости в специалния епизод на "Гласът на България" на 12 декември

Остават броени дни до полуфинала в третия сезон на "Гласът на България". Преди това обаче още четирима участници ще трябва да напуснат най-гледаното музикално шоу в ефира. Кои са те ще стане ясно утре - 12 декември, от 21:30 часа, когато ще бъдат обявени резултатите от зрителския вот в специалното издание на "Гласът на България". Миро, Десислава, Наско и Орлин Горанов за последен път ще трябва да решат с кого да се сбогуват и с кого ще продължат напред в предаването.

Този петък в трудния за менторите момент на взимане на решение до тях ще застанат техните съветници. Това са приятелката на Наско - оперната певица и музикален преподавател Ивана Албрехт, музикалният продуцент с над 600 издадени песни у нас и по света – Светлин Къслев, българската легенда и роднина на Десислава - Мими Иванова, и дуетната творческа половинка на Орлин Горанов - певицата Кристина Димитрова. Участниците ще имат тежката задача да впечатлят освен своите треньори, така и техните съветници, за да си извоюват място в полуфиналния концерт в "Гласът на България".

Първи на сцената ще се качат момичетата от отбора на Наско – Ати Молова, Стефани Илиева и Мария Маринова. "Малкото чудо" Стефани Илиева изненада зрителите с "Rehab" (Amy Winehouse), Ати Молова заложи на "Песен на Червената шапчица", а Мария Маринова - на Pharrell Williams и "Happy".

След тях съдбата си ще научат участниците от отбора на Десислава – любимката на публиката Кристина Иванова, която направи уникалната интерпретация на хита "Nothing Compares 2U", най-младата участничка Ивета Костова и мъжът, за когото музиката е всичко - Асен Михайлов.

Невена Цонева, Зоя Мутишева и Християна Дънкова от отбора Миро ще се качат трети на сцената. Ще продължи ли Невена след изпълнението си на "Who Wants To Live Forever" или Зоя Мутишева с нейното смело "Искам те пак" и Християна Дънкова с изпълнението си на "Esta Ausencia" ще й отнемат мястото в сърцата на зрителите, ще стане ясно този петък.

Най-голямо ще е напрежението за участниците от отбора на Орлин Горанов, които последни ще научат съдбата си. Анна Пешева пренесе зрителите в Париж с Zaz и "Je Veux", Петър Рангелов сложи каубойската шапка и като "Джанго без окови" се отправи към Дивия Запад, а момичето Тюркян Исмаил каза категорично "Bang, Bang". Кой от тримата ще се отправи към финала и кой ще напусне шоуто, зрителите на bTV ще видят в специалното петъчно издание на "Гласът на България".