Иван Лечев пред bTV Radio: „Сериозна част от стратегията ми в „Гласът на България“ е моята интуиция“

Един от най-успешните музикални формати, „Гласът на България“, стартира в неделя в ефира на bTV. На сцената новите участници ще се борят за наградата от 50 000 лв. и титлата „Гласът на България“ с най-голямото си оръжие – гласът.  Техни помощници в битката ще бъдат Любо Киров. „Ще направя всичко по силите си, за да победя в новия сезон!”, обещава той. Младият поп идол DARA, която вярва, че „всички усилия си струват, когато се бориш за победа”. Галена, която успешно изведе до финала миналогодишната победителка Петя Панева. „Аз държа ключа към успеха и не смятам да го давам на друг! Гответе се за едно истинско, звездно шоу с новия сезон на „Гласът на България”, смело заявява тя. Част от журито за поредна година ще бъде и Иван Лечев – рекордьор в музикалното предаване като един от най-успешните ментори с цели трима победители от неговия отбор. „Чувството за победа ми е добре познато и нямам търпение шоуто да започне”, споделя той. Водещ ще бъде синеокият Иван Тишев, а в ролята на видео репортер тази година влиза Прея. 

„Имаме момче, което за пръв път хващаше микрофон, а е пяло само в компания, и смайващото беше, че е ужасно добър. Имаше спасителка на плажа, чиято майка й казва, че пее много хубаво. Тя се беше осмелила и не беше казала на никого, че се явява. Тази дама има място в „Гласът на България“ и може да се яви и на финал“, заяви в ефира на bTV Radio Иван Лечев. „Сериозна част от стратегията е моята интуиция“, призна музикантът. „Имам своите козове, въпреки че нещата са доста изравнени. Мисля, че поне двама от моите участници могат да грабнат титлата“, каза още Лечев. 

Той посочи и някои промени в регламента. Въпреки че треньорите имат безкрайни възможности за “кражби“, този път, при всяка една такава, предишният “откраднат“ участник отпада от шоуто. Друга новост е ролята на публиката през този сезон. При крос битките тя ще може да гласува.  „Имаш право да блокираш всеки от останалите треньори, но само веднъж“, уточни мастър Лечев. 

„Наруших правилата, но предполагам, че няма да може да се случва занапред. Един глас не ни убеди на 100 процента, че трябва да се обърнем и си тръгна. Нещо в гласа му ме беше хванало за душата. След това, отидох и го измъкнах. Подробностите – в неделя вечер“, разкри  Лечев. 

Тенденциите с избора на репертоар спрямо треньора, който желаят участниците продължава, но изненадващо не се случва толкова често, колкото през изминалите сезони. Иван Лечев сподели, както наблюденията си за своите колежки – DARA, Галена и Прея, така и урока от баща си Боян, който вечно ще помни и иска да предаде на участниците - „Излезеш ли на сцената, всички те гледат и ти трябва да си от първата секунда на 100%“. 

Повече за тазгодишния сезон на „Гласът на България“ може да разберете от интервюто на Георги Митов с Иван Лечев, разположено в аудиофайла ТУК.