Иван Лечев пръв запълни отбора си в „Гласът на България“, следван от Графа, Камелия и Михаела Филева

Последните седем талантливи изпълнители спечелиха своите места в отборите на треньорите в шестия сезон на най-гледаното музикално риалити у нас „Гласът на България“. Във финалния епизод от кастингите на тъмно в Сезон 2019 треньорите се впуснаха в оспорвана надпревара за запълване на последните места в отборите си.

Над 100 претенденти се бориха за титлата „глас на България“, но само 48 кандидати успяха да впечатлят журито и да продължат към следващия етап на шоуто – вокалните двубои. В неделя вечер първи своя отбор успя да сформира двукратният носител на короната в шоуто – Иван Лечев. Китаристът избра 20-годишния студент по право Борис Байчев, а за изненада на всички, последното място в отбора му зае народният певец Антон Гюров. 24-годишният професионален клавирист направи фурор и спечели одобрението на цялото жури с нестандартно изпълнение на химна на ромската етническа общност „Джелем, джелем“, което започна с инструментална интродукция на роял. „И аз, дето се водя про-рок, също с удоволствие бих те имал в отбора си", отбеляза в края на представянето му Лечев. Обратно на очакванията на всички, именно рок-легендата бе предпочетена за треньор от Антон, заради което колегите му го нарекоха „истински пророк“.
 
Вторият червен бутон, който бе деактивиран на финала на кастингите на тъмно, бе този на стола на Графа. Той допълни отбора си с две млади участнички, които го предпочетоха пред Михаела Филева и Камелия - 17-годишната Мартина Петрова и 18-годишната Моника Петрова, която вече има зад гърба си успешно участие в детската „Евровизия“. Вдъхновена от брилянтното изпълнение на парчето Your Song, Камелия реши да блокира Михаела, твърдо убедена, че младото момиче ще предпочете отбора на поп певицата. Неочаквано битката за Моника приключи с победа за Графа и признанието на Камелия, че е блокирала грешния треньор. Така, в отбора на Влади Ампов, вече има 10 момичета и 2 момчета.

Последното свободно място в отбора на Камелия зае професионалната певица Александра Иванова от Пловдив. Фолк певицата приключи кастингите на тъмно с подарък – червена роза, подарена й от член на екипа при деактивирането на червения бутон на стола й.
 
Четвъртият член на журито – Михаела Филева, продължи към вокалните двубои с две нови попълнение – 27-годишния Роберто Николов от Монтана и участничката, на която се падна нелекия жребий да се качи последна на сцената в кастингите на тъмно за сезона.  „Чаках цялото предаване, за да мога накрая да се обърна на теб", призна Михаела на 17-годишната Славица Ангелова от Струмица, Македония, с която успешно запълни и последното 12-то място в отбора си.

С общо изпълнение на сцената треньорите поздравиха зрителите на шоуто и отбелязаха финала на кастингите на тъмно в Сезон 2019. Иван Лечев, Камелия, Михаела Филева и Графа изненадаха публиката с класиката на група „Тангра“ - „До последен дъх“.

Следващата неделя „Гласът на България“ влиза във втория си решителен етап – вокалните двубои. В този кръг треньорите ще трябва да се разделят с половината си отбор. Всеки един от тях влиза в етапа на вокалните двубои с по 12 участници, които ще раздели по двойки. Всяка двойка ще получи песен, като в тази задача талантите ще имат подкрепата на известни гост-треньори. За разлика от миналия сезон, по време на вокалните двубои тази година всеки член на треньорския състав ще има право само на една-единствена кражба на талант от друг отбор, което допълнително ще засили конкуренцията между участниците.

Гледайте първи епизод от вокалните двубои в „Гласът на България“ 6 на 14 април, от 20 часа, по bTV. А кои са хората, които стоят зад кадър на най-гледаното предаване и какво се случи зад кулисите на последния епизод от кастингите на тъмно – вижте в дигиталната рубрика с V-Reporter-а Елина Марковска „Гласът зад кадър“.