Иван Лечев е най-предпочитаният треньор в „Гласът на България 5“

Ветеранът в журито на „Гласът на България“ Иван Лечев е на път да сбъдне обещанието си и за втора поредна година да сложи короната на победителя в най-голямото музикално риалити. В четвърти епизод от „Кастингите на тъмно“, който отново беше гледан от над половината от всички зрители пред малкия екран*, Лечев успя да спечели най-много кандидати за своя отбор.

Трима от най-талантливите и интересни претенденти в неделя вечер предпочетоха да продължат към вокалните двубои с легендата на българския рок. Сред тях бе 22-годишната Ния Петрова от София, чието изпълнение на Take me to church впечатли всички от журито, а Камелия дори я определи като един от големите претенденти за победата, заради характерния й тембър.

Лечев привлече и софиянеца Андрей Генчев, когото феновете нарекоха „българския Елвис Пресли”, заради гласовите и визуалните му прилики с Краля на рока, както и заради лекотата, с която свири на китара. Иван Лечев успя да се пребори с Камелия и за Вера Бурмова от Кърджали, която сбъдна мечтата си да пее на сцената на „Гласът на България“.

Камелия и Графа попълниха още по две места в отборите си. Камелия спечели талантливата и чаровна Ягода Тренева, чийто чувствен глас бе подкрепен с драматична лична история за загубата на родителите й, както и атрактивния лозар от Франция Антъни Морено, който изпълни една от любимите на Камелия класики - Je t’aime”.

При Графа вече са младите таланти Иван Христов и Гергана Любенова, която разтърси жури и публика с изпълнение на „Mercy on me”. Студентката по музика разказа пред зрителите, че не среща подкрепа от баща си за музикалната си кариера. След изключително силното й изпълнение Графа се обърна към баща й с предложение да се извини на дъщеря си, защото е сбъркал в преценката си, а Поли се разплака, спомняйки си, че и нейните родители не са я подкрепили, когато като малка е изявила желание да се занимава с музика. „Аз съм това, което съм, благодарение на баба ми. Много е важно някой да те подкрепя“, разказа Поли.

В четвърти епизод на „Гласът на България“ единствено Поли Генова не успя да спечели нито един талант и това видимо я ядоса и натъжи. Пред смаяните погледи на колегите си Графа, Камелия и Лечев, тя стана и напусна стола си с думите, че отива да си почине малко. „Тръгвам си“, заяви певицата, а за действията й фолкпевицата обвини най-близкия й приятел Графа, който за пореден път й беше отмъкнал желан кандидат в лицето на Гергана Любенова.  Пред камерите на предаването Поли сподели, че за нея това е бил „ден на пропуск“. „Питам се дали по някакъв начин нямам малко по-високи критерии, отколкото миналия сезон? Никой не идва при мен или пък аз не решавам да го избера“, сподели Генова.

*по данни на ГАРБ, единствената пийпълметрична агенция, преминала независм одит