Иван Лечев блокира Михаела Филева и привлече първото трио в сезон 2019 на „Гласът на България“

Талантливо женско трио е най-новото попълнение в отбора на двукратния победител в „Гласът на България“ Иван Лечев. Ветеранът в треньорския състав успя да спечели първата трио формация за сезон 2019, след като използва блок бутон и елиминира възможността момичетата да отидат в отбора на Михаела Филева. Блок бутоните са едни от новите елементи в шоуто, който може да се използва от всеки треньор само веднъж в рамките на сезона.

 

Изненада в третия епизод на „Гласът на България“ бе и появата на виртуозния цигулар Васко Василев, за да подкрепи 29-годишната Бояна Желязкова, която влезе в кастингите на тъмно придружена от своята почти 100-годишна цигулка Констанца. „Разбрах, че в „Гласът на България“ за пръв път са взели цигуларка. Бояна, аз винаги съм казвал, че не мога да пея. Страхотен късмет е, че ти можеш. Пожелавам ти да попаднеш в отбора на Лечев. Успех!“, каза известният цигулар във видео от Лондон. Подкрепата му трогна до сълзи Бояна, но лиричното й изпълнение не успя да впечатли нито един от четиримата треньори.

Обратен ефект върху журито предизвика друго вокално-инструментално участие – това на 20-годишния Христиан Ненов от Варна, който през последните две години живее в Северна Ирландия. Участникът излезе на сцената с китара и чувствено изпълнение, което му спечели четири обърнати стола и директното предложение на Графа да го продуцира. След като прие предизвикателството на Иван Лечев да изпълни свое авторско парче, битката за таланта му бе спечелена от Михаела Филева.

Истински фурор сред треньорите предизвика Мария Величкова, която има опит като певица в Китай и Катар и впечатли треньорите с изпълнението на I’d Rather Go Blind. 29-годишната участничка от Ловеч избра отбора на Камелия, която бе обявена от колегите си за оратор с качества за политик.

С внимателното си отношение към талантите Камелия успя да спечели и най-младата участничка в трети епизод – ослепителната 15-годишна Валентина Кунчева.

Във вдъхновение за публиката и зрителите се превърна 18-годишната Марта Цветкова, чийто здравословен проблем я привързва към патериците от най-ранна детска възраст. Талантливото момичето се ражда с диагнозата „спина бифида“ и за крехката си възраст минава през над 30 операции. Марта показа как музиката може да лекува, като вложи душата си в изпълнение на песен на Adele и веднага накара Графа да я пожелае и спечели да отбора си.

Музикант, познат на клубната сцена като Никеца (Николай Воденичаров), възпламени страстите на треньорите с изпълнение на Whole Lot Of Love на Led Zeppelin. Без да обръща стола си Камелия скочи да танцува, а Графа натисна червения й бутон вместо нея. Изборът на Никеца да продължи напред в отбор Лечев бе предопределен и от коментара на треньора, че той е единственият човек в държавата, който може да изпее парче на Led Zeppelin толкова добре. След този пореден печеливш трансфер за Иван Лечев, Графа определи тенденцията рокаджиите да отиват в отбора на колегата му като "кармата Лечев" и се закани при следващ такъв случай да го блокира.

Кои са новите предизвикателства към талантите и треньорите – следете в новите издания на дигиталната рубрика „Гласът зад кадър“ с Елина Марковска - V-Reporter и трети водещ на шоуто.