Христина Йосифова от миналия сезон на „Гласът на България“ с първи авторски сингъл

Една година след участието в „Гласът на България“ младият изпълнител Христина Йосифова - HRISI представи дебютния си сингъл „Still Green”.

17-годишното момиче сподели видео клипа на песента, както и вълнението си от това да живее в сбъднатата си мечта - да създава музика и да разказва истории с нея. Истории за пътя към самите нас и вярата, която ни движи напред. Нейното творчество е своеобразен израз на свободата да бъдем себе си. То показва пътя на един млад човек, за който музиката е не само начин на изразяване, но и движеща сила.

„Still Green” е първата от общо 9 песни в дебютния музикален албум “Humanity”, по който HRISI работи с музиканта, композитор и текстописец Ангел Дюлгеров. Той е музикален продуцент на албума и автор на аранжиментите в него.

Ето какво споделя за работата си с младия талант самият Ангел Дюлгеров: „Изключително съм щастлив, че имам възможност да работя с артист като Христина. За първи път я забелязах на нейното участие в „Гласът на България“, където веднага видях таланта й и чух гласовите й възможности. Тогава не подозирах за авторските й идеи и за нейното умение да пише музика.

След предаването тя се свърза с мен и ми беше много интересно да чуя нейните идеи. Нещата, които тя ми изпрати веднага ме накараха да седна на компютъра и да започна да мисля по тях като аранжименти и като продукция. Много съм щастлив от резултата, който постигнахме. Приех нещата като свои. Много са близки до това, което аз бих направил за себе си и не съм пестил нито енергия, нито идеи. По-скоро се задълбах и се гмурнах в приключението, което се казва “Humanity” – нейният първи албум. Нямам търпение хората да чуят това, което сме направили и съм сигурен, че музиката ще стигне до сърцата и душите им.“

Музикалният видео клип на “Still Green” е реализиран с прекрасния творчески тандем Орлин и Веселин Менкаджиеви, които режисират и заснемат видеото на песента. Посветени в изкуството, те създават видео продукция, която отговаря съвсем точно на концепцията на Христина и с това поставят началото на следващи общи проекти.

За брилянтната хореография на танцьорите във видеото Свилена Николова и Петър Герзилов заслуга има самият Петър, който е професионален хореограф, танцьор и режисьор.

Част от невероятния екип е и вокалният педагог на Хриси – Искра Милкова Ангелова, която работи с нейния глас от ранна детска възраст.

През 2023 година дебютният албум „Humanity“ ще има своята премиера на живо с бенд. Първият сингъл от албума е песента “Still Green”, а видеото към нея можете да видите ТУК.

Фотограф е Иван Христов.